Bureaubewust: duurzame stationery & meer

Door  |  0 reacties

Wat is het toch fijn dat we online onze kerstinkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus bestellen, dat kan onder andere bij Bureaubewust. Wij laten je in dit artikel kennismaken met allerlei groene gadgets en cadeaus waardoor het werken in het nieuwe jaar een stukje aangenamer wordt!

Wie of wat is Bureaubewust?

Bureaubewust is een webshop én winkel waar je terecht kunt voor bewuste (kerst)cadeau’s, duurzame kantoorartikelen en groene zakelijke geschenken. Ook voor thuis heeft de webshop genoeg te bieden. Dit doen ze overigens al sinds 1993. Begonnen als winkel in Utrecht met als uitgangspunten: duurzaam, degelijk, eigentijds, kleurig, ambachtelijk, eerlijke handel. Europese kwaliteit aangevuld met fair-trade producten. Vanaf 1999 is de winkelruimte verdubbeld en werd het assortiment aangevuld met o.a. lampen en keramiek. Maar het bedrijf heeft niet stil gezeten, in 2008 is de webshop online gegaan waardoor wij nu heerlijk vanuit huis de mooiste groene stationery kunnen bestellen.

Waar kunnen we de ‘stenen’ winkel vinden?

De stenen winkel (zoals Bureaubewust het zelf noemt) is te vinden in hartje Utrecht. Alle producten uit de webshop zijn hier te vinden en zelfs meer. Je vindt Bureaubewust aan de Zakkendragerssteeg 12.

Onze favorieten

Woon je te ver weg van Utrecht, dan kun je gewoon een kijkje nemen in de webshop. Wij hebben speciaal voor jou gespeurd naar originele papierwaren en bewuste cadeaus die je met een gerust hart kunt kopen. Maar wat is de keuze reuze, dus als je enthousiast bent over deze favorieten neem dan vooral zelf een kijkje in de webshop voor het hele assortiment.

Bureau Bewust

1. Groeipapier Veldbloemen. A4 papier met zaadjes voor een bloeiende boodschap. Leg het groeipapier op de aarde in de tuin of binnen in een bloempot. Dek het af met wat aarde en maak het iedere dag vochtig. Na ruim een week zie je de eerste zaadjes ontkiemen en bij goede verzorging staat na verloop van tijd het hele groeipapier vol met jonge plantjes. Leuk!

2. Laptoptas van kurk. Deze laptoptas is door het materiaal licht, sterk en water- en vuilafstotend. De tas is met de hand gemaakt in Portugal, en heeft een aantal handige vakjes. Bij de laptoptas zijn een heel aantal bijpassende accessoires te verkrijgen, zodat je ook je tablet en telefoon in een kurken jasje kunt steken, wel zo fijn!

3. Lunchbox van bamboe . Dit eco broodtrommeltje is 100% biologisch afbreekbaar, omdat het gemaakt is van bamboe vezels ( 80-85%) en mais pulver. En niet onbelangrijk, aan het einde van de dag kan de broodtrommel gewoon in de afwasmachine.

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *