Ei: Anna Drijver is terug met haar tweede roman

Door  |  0 reacties

Na haar debuut Je blijft is actrice Anna Drijver terug met een tweede boek. Maar kun je als actrice ook schrijfster zijn? Lees het boek Ei en ontdek het zelf.

Waar ‘Ei’ over gaat

Ei, Anna DrijverWanneer Leyla voor een gangbare controle een echo laat maken in het ziekenhuis ziet haar gynaecoloog een vlekje bij een van haar eileiders. Een grijs vlekje dat daar niet hoort, maar dat heel eenvoudig te verwijderen is. Een standaardprocedure, niets waar ze zich zorgen over hoeft te maken. Haar gynaecoloog doet deze ingreep al jaren. Nog nooit heeft hij een fout gemaakt.

Wat wij van ‘Ei’ vonden?

Anna lijkt een voorliefde te hebben voor de minder vrolijke kanten voor het leven, voor dingen waar we bang voor zijn. In haar vorige boek, Je blijft, komt de vriend van de hoofdrolspeelster voor haar ogen om bij een auto-ongeluk. In Ei raakt een jonge vrouw, in de bloei van haar leven, onvruchtbaar.

Toch heb je met Ei geen immens triest boek in je handen. Want hoewel Leyla duidelijk niet happy is met de situatie waarin ze is terechtgekomen, kun je als lezer oprecht blijven glimlachen door Leyla’s observaties van het leven. Door de manier waarop Anna de hoofdrolspeelster neerzet, je moet wel sympathie voor haar voelen. En dat maakt dat je dit boek het liefst van het begin tot het einde in één keer leest.

Perfect is het boek daarentegen niet: er lopen veel verhaallijnen door elkaar. Zoals die van dokter Adema en zijn rol, en ook zijn huwelijk. Maar ook de Leyla in haar jongere jaren, de Leyla bij haar vriend Olaf en Leyla die zich laat meeslepen door een Brazilaanse vrouw. Om nog niet te spreken over haar gedrevenheid & ambitie als het aankomt op haar werk als politiek journaliste. Veel lijnen, waarin slechts één ding de boventoon voert: de verlorenheid van Anna. Maar omdat dit ook de reden is dat je wilt blijven doorlezen, neem je de soms wat minder sterke verhaallijnen uiteindelijk voor lief.

Titel: Ei
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Prijs: € 19,99

Bekijk Ei (Anna Drijver) op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *