Kleur jezelf kalm met het Dierenrijk kleurboek

Door  |  1 reactie

Nog elke week blijven we ons verbazen over de vele kleurboeken voor volwassenen die uitkomen. Allemaal met een grote overlap, maar soms valt er eentje op de mat die er echt uitspringt. Zoals het Dierenrijk kleurboek.

Hoe het Dierenrijk kleurboek is ontstaan?

Wie kan nu beter vertellen dan de illustratrice hoe haar boek is ontstaan. In de uitgebreide inleiding van Dierenrijk kleurboek vertelt ze alles over haar liefde voor dieren, planten en tekenen. We quoten haar graag om te laten zien hoe het tot dit boek kwam:

Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij op het platteland in het westen van Wales. Hier is al vroeg mijn fascinatie voor dieren en planten ontstaan. Van jongs af aan heb ik veel tijd buiten doorgebracht waardoor de liefde voor de natuur diep in mij verankerd zat. Mijn tijd bracht ik het liefst door met tekenen en verven – het liefst zonder knoeien – of ik was buiten aan het spelen met een van de vele huisdieren die we hadden. Toen ik later ontdekte dat ik mijn twee favoriete bezigheden kon combineren met de studie ‘Wilde dieren tekenen’ kon ik mijn geluk niet op.

Deze twee grote hobby’s hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat dit kleurboek voor volwassenen een bonte verzameling is van vissen, vogels, zoogdieren, reptielen, ongewervelden en amfibieën. Tussen de vele dieren zul je overigens ook nog planten, bomen en bloemen tegenkomen.

Waarom dit kleurboek voor volwassenen net even ander is?

Dierenrijk KleurboekNet als alle andere boeken is dit boek een verzameling van zwart/wit kleurplaten, die jij zo mooi mogelijk dient in te kleuren. Toch geeft illustratrice Millie je extra opdrachten mee. Ze geeft je suggesties om nog meer aan je kleurplaten toe te voegen, zoals texturen of extra veel of weinig kleur. Ze laat je van tevoren nadenken over het plan dat je hebt met de tekening. Daarnaast is dit hét ultieme boek voor priegelaars, en dunne pennen of potloden zijn een must. Voor de gevorderde tekenaar: achterin het boek vind je lege pagina’s om je eigen creaties kunt maken.

Titel: Dierenrijk kleurboek
Uitgever: Karakter Uitgevers
Prijs: € 9,99

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. San

    13 december 2014 at 17:36

    Oh dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje, hoe priegeliger hoe beter. Heb hem van binnen gezien en wow, daar ben je idd wel ff zoet mee 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *