Kerstuitjes: wat te doen op 2e kerstdag?

Door  |  0 reacties

Je kunt op 2e Kerstdag een boswandeling maken. Of naar de Ikea gaan. Niet bijster origineel hè? We gingen op zoek naar de leukste kerstuitjes. Met en/of zonder kinderen.

2e Kerstdag: een fijne bonus-feestdag. Maar als je de hele 1e Kerstdag en misschien ook wel Kerstavond bij familie hebt doorgebracht dan wil je niet nog een dag bankhangen met veel eten. Tijd om er op uit te gaan! Maar wanneer? Je wilt natuurlijk niet samen met half Nederland in de Ikea staan en de pannenkoekenrestaurants bij de Lage Vuursche die zijn afgeladen. We gingen daarom op zoek naar veel leukere kerstuitjes voor 2e Kerstdag.

Kerstuitjes, 2e kerstdag

Alles over deze kerstuitjes voor 2e kerstdag

1. Het is Winter in het Openlucht museum. T/m 11 januari kun je hier de winter ervaren zoals Nederlanders dat vroeger deden. Kom schaatsen & sleetje rijden (als we sneeuw hebben!), laat je verwarmen door winterverhalen en uiteraard ontbreken ook de koek en zopie of de winterse stamppotten niet. Met een historische tram word je warm vervoerd van de ene naar de andere kant van het park.

2. Leuk voor kinderen en volwassenen: het IJsbeelden Festival. Op dit festival vind je niet alleen meer dan 40 uit ijs gehouwen voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen (het thema is World in motion). Daarnaast zijn er tal van gratis activiteiten, zoals leuke shows, bioscoopfilms, springkussens en meer. Tegen betaling kun je ook nog genieten van winterse kost.

3. Breng een dagje door in onze hoofdstad. Tot half januari staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Light Festival. Bewonder o.a. de twee enorme bewakers van de Hermitage, typisch Amsterdamse grachtenpanden in een uniek licht en verlichte bruggen.

4. Wil jij een echt tof kerstcircus bezoeken? Ga dan naar het Wereldkerstcircus Carré, in het gelijknamige (en wereldberoemde) Amsterdamse theater. Wacht niet te lang, de voorstellingen zijn populair. Geniet drie uur lang van de meest fantastische acts!

5. Is de wintersport nog erg lang wachten? Creëer dan vast een dagje wintersportgevoel in een van de indoor skibanen die ons land rijk is. Ga bijvoorbeeld naar Snowworld of Snowplanet.

6. Plan een middagje/avondje bioscoop. Rond Kerst komen de leukste films in de bioscoop. Wat dacht je van Annie? Iets minder kerstig, maar wel erg leuk: Gooische Vrouwen 2 of Pak van mijn hart.

7. Mocht het onverhoopt niet vriezen eind december dan behoort een dagje op de gladde ijzers nog steeds tot de mogelijkheden. Zo kun je op het Vrijthof in Maastricht schaatsen, maar ook op het Museumplein in Amsterdam of op een 500 vierkante meter schaatsbaan in Scheveningen. Leuk als dagje uit! Uiteraard kun je ook kijken naar lokale initiatieven in (of om) je eigen woonplaats.

8. Een van mijn favoriete kerstuitjes: de Winterefteling. Tijdens de kerstperiode verandert Nederlands bekendste pretpark in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren. Helaas is de Efteling niet goedkoop, dus wil je een iets voordeliger dagje uit ga dan bijvoorbeeld naar Sprookjesland.

9. Bijkomen van de drukte voor kerst en alle familiedrukte op kerstavond en tijdens 1e Kerstdag? Plan een dagje sauna. Via SpaOnline.com kun je meer dan 200 sauna-aanbiedingen boeken. Ideaal! Ontspannendere kerstuitjes bestaan toch niet?

Heb jij nog extra suggesties voor leuke kerstuitjes voor 2e Kerstdag? We horen ze graag via het reactieformulier hieronder.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *