De winter op tafel: 92 winter recepten om vrolijk van te worden

Door  |  0 reacties

Op zoek naar lekkere recepten geschikt voor een koude winter? In het boek De winter op tafel vind je 92 winter recepten voor gure dagen. Voor iedere dag van december, januari én februari.

De winter op tafel is een boek van Stéphane Reynaud, die zijn bekendheid dankt aan o.a. de boeken A propos bistro en de culinaire almanak 365 goede redenen om aan tafel te gaan. Zijn nieuwste boek vol winter recepten is overigens een verzameling uit dit laatste boek.

Wat kun je verwachten van ‘De winter op tafel’

De winter op tafel: 92 winter receptenDe winter op tafel is een uitgebreid kookboek met een dagkalender van 1 december t/m 28 januari. Voor elke dag is er een winters recept gekozen. Uiteraard hoef je je niet aan deze volgorde te houden en zal Stéphane ook niet gepikeerd zijn als je tussendoor ook een keer een Donna Haye-gerecht klaar maakt. Hij wil met deze winter recepten enkel inspiratie bieden om ook van dit seizoen een culinair hoogtepunt te maken. Winterse ingrediënten kun je namelijk op oneindig veel manieren toepassen, dat blijkt wel uit dit boek.

Je vindt in het boek een grote variatie aan recepten. Van vegetarisch tot de malse vleesgerechten, van recepten voor kaasliefhebbers tot superlekkere vis. Van klassieke recepten tot moderne variaties met een twist. Bij elke recept staat een duidelijke ingrediëntenlijst, een beknopte uitleg (wat kan, want het zijn veelal simpele recepten), een bereidingswijze en waar van toepassing handige tips en weetjes. Het boek is voorzien van mooie foto’s, zodat je weet naar welk ‘eindproduct’ je toewerkt.

Wat voor winter recepten kun je verwachten?

We kunnen natuurlijk heel hard roepen dat dit boek echt niet aan jouw collectie kookboeken moet ontbreken, maar echt ‘overhalen’ doen we je pas als je ziet hoeveel lekkere recepten er in staan. Een kleine selectie om je lekker te maken:

  • Vis in parmezaankorst
  • Aardappelsalade met truffel
  • Winters kalfsgebraad
  • Kip in het pannetje
  • Koolrolletjes met varkensvlees
  • Runderlonghaas met gekonfijte aardappelen
  • Kabeljauw met witlof
  • Fricassée van langoustines
  • Veldsla met rode biet en appel
  • Kleurige wortelen

En naast deze recepten vind je dus nog 82 van die geweldige winter recepten in dit toffe kookboek. Bestellen dan maar?

Titel: De winter op tafel
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Prijs: € 14,95

Bekijk De winter op tafel op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *