Pure Coverz: fairtrade woon- en huishoudtextiel

Door  |  0 reacties

Wat is het toch fijn dat we online onze kerstinkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus bestellen, of nog beter… vanuit bed! En als je dan toch nog even heerlijk onder de deken blijft liggen, kun je dat het beste doen met bedtextiel van Pure Coverz.

Wie of wat is Pure Coverz?

Pure Coverz is het adres voor mooi én verantwoord woon- en huishoudtextiel. Beddengoed, kussenhoezen, tafellinnen, keuken- en badtextiel, alles wat je nodig hebt in huis. Gemaakt van een verantwoorde en degelijke biologische kwaliteit. Maar óók mooi om te zien, met mooie kleuren en prachtige dessins. Daarnaast kun je bij de webshop ook biologisch katoen aanschaffen om zelf iets moois mee te maken.

In 2009 is Pure Coverz van start gedaan, met twee doelstellingen. Textiel leveren dat voldoet aan het GOTS keurmerk, en waarbij het duidelijk is waar de stof vandaan komt. Daarnaast moeten ook de omstandigheden fairtrade zijn, zodat de wereld voor iedereen iets mooier wordt. Ze gebruiken groene energie, hebben zonnepanelen op het dak en recyclen ons afval. En ook de verpakking en het briefpapier gaan mee in deze stroom. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt en is al het papier gemaakt van gerecycled oud papier of van FSC kwaliteit. Voor alles zoekt Pure Coverz  een geschikt alternatief.

Zelf creatief aan de slag met stof?

Ben je beginnend naaister en heb je soms wat advies nodig? Of vind je het gewoon gezellig om gezamenlijk creatief bezig te zijn? Hiervoor kun je elke woensdag van 10.00 tot 14.00 uur terecht bij het Open Atelier van Pure Coverz in Broek op Langedijk. Tijdens het Open Atelier ben je welkom om in het atelier van Pure Coverz te werken aan je eigen creaties. Je mag hiervoor je eigen naaimachine meenemen, zodat je thuis kunt doorwerken aan je project. Maar er zijn ook verschillende naaimachines aanwezig waar je op kunt werken. Je bent vrij om je eigen stof te gebruiken of iets uit de Pure Coverz stoffencollectie aan te schaffen voor je creatie. Misschien kun je nog een uniek zelfgemaakt kerstgeschenk creëren?

Woon je niet in de buurt? Gelukkig is daar nog de webshop, waar je de mooiste producten kunt bestellen. Waaronder de volgende producten.

Pure Coverz

Onze favorieten van Pure Coverz

1. Hammamdoek. Stijlvolle hammamdoek van soepele biologische katoen, van het merk Living Crafts. De hammamdoek is verkrijgbaar in off-white met taupe accent en in donker taupe met off-white accent. Aan de zijkanten is de doek versiert met leuke kwastjes.

2. Kinderdekbekovertrekset. Vrolijk kinderdekbedovertrek van heerlijk zachte biologische katoensatijn van het merk Cotonea. Het dekbedovertrek is gemaakt van katoensatijn met een lieve dierenprint in frisse kleuren. Het overtrek heeft aan de onderzijde een knoopsluiting.

3. Kussenhoesjes. Set van 2 mooie kussenhoesjes, verpakt in een leuk bijpassend stoffen cadeautasje. De kussenhoesjes zijn verkrijgbaar in diverse effen kleuren en prints, gemaakt van katoensatijn of poplin.

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *