Emax Domina: fairtrade (kerst)cadeaus vanuit India!

Door  |  0 reacties

Wat is het toch fijn dat we online onze kerstinkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus bestellen, dat kan onder andere bij Emax Domina. Wij laten je in dit artikel kennismaken met deze groene webshop.

Wie of wat is Emax Domina?

Emax Domina (Latijn voor ‘kooplustige vrouw’) richt zich op vrouwen die graag leuke, aparte dingen kopen en zich daarbij goed willen voelen. De producten van Emax Domina zijn niet alleen mooi, maar ook verantwoord: ze zijn gemaakt van restmaterialen en op een duurzame manier geproduceerd.

Alle producten komen uit India. Bij de ontwikkeling van de producten zijn Indiase designers betrokken die oog hebben voor westerse trends. Hierdoor hebben de producten een eigentijdse en moderne uitstraling.

Voor Emax Domina is het heel belangrijk dat de producten op een verantwoorde manier gemaakt worden. Dit betekent dat de mensen die de producten maken een eerlijk salaris krijgen en dat er absoluut geen sprake is van kinderarbeid. Veel van de producten worden geproduceerd door zogenaamde ngo’s, oftewel zelfhulpgroepen waar vrouwen worden getraind om de producten te maken, en daarnaast ook les krijgen in o.a. hygiëne, Engels en ondernemingsvaardigheden.

Leuk om te weten!

De producten van Emax Domina worden ook in diverse winkels aangeboden, waaronder ‘De Hippe Engel’ in Schipluiden en ‘Woonstyl’ in Sneek. Ook via Dawanda kun je een bestelling plaatsen. Daarnaast biedt Emax Domina de mogelijkheid om een thuisparty te organiseren, waarbij je als gastvrouw je vriendinnen, buren en meer kunt uitnodigen bij je thuis. Emax Domina tovert je huiskamer om tot winkel en vertelt uitgebreid over alle producten die je die avond met korting kunt bestellen. En natuurlijk is er ook een webshop!

Onze favorieten

Wil jij iets anders dan een kerstboom in huis, of een origineel kerstcadeau geven afkomstig uit India? We laten je hier onze favorieten zien.
Emax Domina

1. Kerstversiering – sneeuwvlokken. Set van twee sneeuwvlokken, gemaakt van gerecycled blik.

2. iPadhoes van resten leer. Hoes gemaakt van resten leer, afkomstig uit de werkplaats ‘Green the Gap’ in zuid-Delhi.

3. Rubberen mand met jute rand. Mand gemaakt van gerecyclede autoband, met 2 handvaten. Ook erg geschikt voor de houtjes bij de open haard!

Wil je meer zien van Emax Domina? Neem een kijkje in de webshop>>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *