À la: unieke, eerlijke sieraden (én meer) uit het buitenland

Door  |  1 reactie

Je hebt van die webshops die je meteen omarmt. Vanwege hun unieke collectie bijvoorbeeld. À la is zo’n webshop. Met unieke sieraden (én meer) uit het buitenland.

Anderhalf jaar geleden maakte ik een rondreis door Zuid-Afrika. Hoewel je daar heel goedkoop kunt leven, kostte het toch meer van verwacht. Ik nam namelijk een halve koffer vol extra’s mee terug naar huis. Unieke handgemaakte producten uit de verschillende regio’s die we bezochten. Sjaals, kettingen, riemen, leren notitieboekjes… Het liefst had ik nog veel meer meegenomen en het ging regelmatig door mijn hoofd: “Wat als ik hier nu een webshop van kan beginnen in Nederland?” Ik deed het niet. Laura & Andrea, van À la, namen die stap wel. En met succes!

Hoe À la ontstond?

Laura & Andrea: twee klasgenoten die eigenlijk vrij weinig met elkaar hadden. Totdat ze zagen dat ze dezelfde armband droegen, een zilveren armband geïnspireerd op de Afrikaanse elephant hair bracelet. Gekocht bij een masaï stam in Tanzania, bij dezelfde mevrouw. Ze bleken meer gemeen te hebben dan ze dachten, niet alleen die armband. Inmiddels zijn ze acht jaar vriendinnen én diezelfde armband staat nu zelfs centraal in het logo van hun webshop.

Die webshop is inmiddels groter dan vooraf verwacht. Ze gingen op reis, wilde lokale mensen steunen, een aantal producten meenemen en die thuis laten zien onder vrienden, familie en bekenden. Maar hun producten sloegen zo goed aan, en waren zo uniek, dat het al snel groter werd. Elle Magazine gaf aandacht aan À la, Maison NL volgde al snel als verkooppunten en inmiddels is À la hun fulltime werk, waar ze deze eerst naast hun baan draaiend hielden. En voorlopig hebben ze nog ambities genoeg om À la nog groter en bekender te laten worden. En aan dat laatste deel draag ik graag een steentje bij. Deze mooie producten moeten aan de man worden gebracht!

Waar À la voor staat

Producten gemaakt door kleinschalige ondernemers, voornamelijk gevestigd in Azië (India in het bijzonder). Ze zorgen voor eerlijke prijzen en werkomstandigheden. Omdat ze 1-op-1 met deze mensen samenwerken komen er niet alleen unieke producten uit voort (die Andrea en Laura zelf ontwerpen overigens), maar heb je ook nog eens een uniek exemplaar in handen. À la doet niet aan massaproductie. Daarnaast heeft elk product een bijzonder verhaal en kun je ook nog eens zien wie jouw unieke sieraad heeft gemaakt, wat de betekenis is van het product en waar het gemaakt is. Persoonlijke producten met een hoofdletter P!

Mijn favoriete producten van À la

Wat je zoal kunt vinden bij À la? Check mijn favoriete producten hieronder. Zeg nu zelf, dit zorgt toch voor instant happiness?

À la

1. Met stip op nummer één, mijn lievelingsarmband. Door deze armband maakte ik kennis met de producten van À la. Het is tevens de armband die de vriendschap van Andrea & Laura symboliseert.

2. Oorspronkelijke werden deze tubes charms gegeven aan pasgeboren kinderen door hun ouders, dit zou gezondheid brengen. Met een verborgen boodschap aan de binnenkant van het buisje. Sandesha (India) maakte er een unieke ketting voor jou van. Om weg te geven met binnenin een bijzondere boodschap voor een bijzonder iemand, maar nog leuker: om zelf te krijgen en eeuwig te koesteren.

3. Deze kameel lederen riemen worden al tien jaar met veel liefde gemaakt in Pushkar (India) en nu ook speciaal voor À la. Geen één riem is hetzelfde. Je kunt bij het bestellen je kleurvoorkeuren doorgeven en daarna is het afwachten. Spannend!

4. Buffels wisselen in de lente hun hoorns. Van de hoorns die er worden gevonden in Dholpur (India) worden deze unieke schalen gemaakt. Die zou goed staan op onze eettafel!

5. Nog zo’n mooie ketting met boodschap. Van dezelfde maker uit India als die van de tubes charms (2). Van echt zilver, pure sterling silver 925!

6. Koop op de valreep deze unieke kerstmagneet en draag bij aan een goed doel. Tijdens hun schattenjacht in India kwamen Laura & Andrea uit bij een uniek bedrijf met een net zo’n unieke instelling. Ze creëren banen voor gehandicapte vrouwen in Delhi. Ze willen deze vrouwen helpen hun zelfvertrouwen weer op te bouwen door hun samen aan creatieve projecten te laten werken. En uit deze projecten komen deze kerstman-magneten voort. Je kunt hem overigens ook eenvoudig in jouw boom hangen.

7. Als stationery fan word ik helemaal blij van de bij stempels bij À la. Deze stempels, geheel van hout, worden gemaakt door Mr. Bungu, een oude man waar Laura & Andrea kennis mee maakten op een Indiase markt. Alle stempels worden met de hand ‘gekrast’ naar de ontwerpen van de dames van À la.  De handgemaakte palmboom-stempel is mijn favoriet. Vakantiegevoel!

8. Ik vermoed dat dit de topper wordt van komende zomer: deze armband voor om je bovenarm. De armband illustreert een traditionele vissersvrouw uit India.

9. Zou ik hem nog onder de kerstboom krijgen? Deze mooie ring zou perfect passen bij de op olifantenhaar geïnspireerde zilveren armband (1).

Enthousiast geworden? Ga naar A-la.nl >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. kiki

    18 december 2014 at 14:47

    wat een mooi merk! vooral de gedachte er achter vind ik erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *