The Green Kitchen: verrassend, vegetarisch, gezond & groen

Door  |  0 reacties

Een ware trend: foodbloggers die hun eigen boek uitgeven. Wij vinden dat helemaal niet erg, want wat verschijnen er momenteel toffe kookboeken met inspiratie voor de feestdagen én daarna. Neem nu het boek The Green Kitchen van David Frankiel & Luise Vindahl.

In Nederland minder bezocht dan de grootste Nederlandse foodblogs, maar toch ook hier bekend: Green Kitchen Stories. Deze van oorsprong Zweedse blog inspireert inmiddels mensen over de hele wereld om lekkere, gezonde, vegetarische maaltijden op tafel te zetten. Het liefst gekookt met natuurlijke ingrediënten. Op de blog vind je tal van recepten en de mooiste, beste en lekkerste zijn nu verzameld in één grote groene encyclopedie, The Green Kitchen.

Wat kun je verwachten van ‘The Green Kitchen’?

The Green Kitchen kookboekThe Green Kitchen is een bijna 250 pagina’s tellende encyclopedie vol met gezonde, groene en bovenal vegetarische recepten. En ook als je een glutenvrij dieet volgt, of zelfs moet volgen, vind je in dit kookboek meer dan voldoende inspiratie.

Je vindt in het boek recepten voor het ontbijt en voor lichte maaltijden, maar ook recepten voor handig meeneem-voedsel of een familiediner. Uiteraard is er ook aan de avond gedacht: lekkere hapjes & drankjes. En… voor ons is geen kookboek compleet zonder lekkere toetjes. Gelukkig voorzien David & Luise daar ook in.

Een greep uit de groene recepten

Het is bijna onmogelijk om slechts een kleine greep uit The Green Kitchen te plaatsen. Er staan zoveel mooie recepten in. Dit keer dus geen top 5 of top 10, maar een iets uitgebreider lijstje:

  • Ontbijtrecepten: bramen met knapperige havervlokken uit de oven, kruidenfrittata met asperges, banaankokospannenkoekjes (zonder bloem)
  • Lichte maaltijden: kruiden-pistache-falafel uit de oven, salade van wilde rijst, aardperen & druiven, soep van tomaten & kikkererwten uit de oven
  • Om mee te nemen: venkel-kokosquiche, met appel & paddenstoel gevuld picknickbrood, aardbei gazpacho
  • Familie dinertjes: Siciliaanse parmigiana di zuchhine, biet bourguignon, courgette-noedels met gemarineerde paddenstoelen
  • Hapjes: zadencrackers met een vleugje sinaasappel, courgette-rolletjes met passievrucht & citroenricotta, pittige groentereepjes
  • Drankjes: wortel-grapefruit-sap, groene cleanse powershot, word-wakker-smoothie
  • Toetjes: decadente bietjes-chocolade-taart, cupcakes met wortel, kokos & banaan, fruitrolletjes

En meer…

Naast de vele recepten in het boek beschrijven David & Luise ook hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen niet alleen over de reizen die ze maken, maar je krijgt ook een kijkje in hun keuken en zelfs aan hun eettafel, waar dochter Elsa ook onderdeel van uitmaakt. Ze laten je zien dat voedzame, gebalanceerde maaltijden maken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. En dat makkelijke maaltijden wel degelijk vol smaak zitten en er prachtig uit kunnen zien. En ware groene encyclopedie die maakt dat je zin hebt om te koken!

Titel: The Green Kitchen
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij
Prijs: € 24,95

Bekijk The Green Kitchen op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *