Green Lily: duurzame kleding voor hem en haar

Door  |  0 reacties

Wat is het toch fijn dat we online onze inkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus bestellen, of de perfecte kerstoutfit gemaakt van biologische materialen. Wij laten je in dit artikel kennismaken met Green Lily.

Wie of wat is Green Lily?

Green Lily is een duurzame winkel met alleen kleren van organische stoffen. Buiten biologisch verbouwd katoen, zijn er veel interessante ontwikkelingen in de kledingindustrie, die nog beter zijn. Hennep is herontdekt, tencel levert een schoon alternatief voor viscose, en veel stoffen kunnen hergebruikt worden. Lonneke Bakker, eigenaresse van Green Lily vertelt:

Tijdens mijn studie biologie realiseerde ik me al dat we erg zuinig moesten gaan doen met onze overgebleven natuur. De aarde, de planten, de dieren; het zit allemaal zo ingenieus en ingewikkeld in elkaar, we snappen er als mensen nog niet de helft van! We voelen vaak wel de overweldigende schoonheid en de rust in de natuur. Maar de aarde, waar wij als mensen-soort uit voort komen en op rond lopen, heeft maar een beperkte capaciteit. Als we niet wijs en liefdevol omgaan met onze prachtige bossen, zeeën, bergen en rivieren, zal de natuur ons op een gegeven moment niet meer kunnen ondersteunen. Vanuit een overtuiging dat jij, met de keuzes die je dagelijks maakt, de wereld kunt veranderen, ben ik Green Lily begonnen. Naast andere basisbehoeftes als voedsel en energie is kleding een belangrijk product dat verduurzaamd moet worden. Katoenteelt is ecologisch onduurzaam, de kledingindustrie is een van de meest vervuilende ter wereld en de omstandigheden voor makers in ontwikkelingslanden zijn erbarmelijk. Terwijl de over-consumptie en verspilling van kleding in het westen absurd is.

Green Lily heeft alleen kleding van merken met een duidelijk idealisme. Bedrijven die met respect omgaan met de kleermakers, en korte, persoonlijke handelslijnen hebben met de fabrieken waar ze produceren. Duurzame merken die bezig zijn met het ontwikkelen van meer natuurlijke kleding.
Green Lily verkoopt kleren die lang mee gaan. Kleding die weliswaar niet de allerlaatste trend is uit de bladen, maar wel volgend jaar, en het jaar daarop nog leuk is. Kleding die op lage temperatuur gewassen kan worden, snel droogt en nauwelijks gestreken hoeft te worden.

Green Lily

Onze favorieten van Green Lily

1. Zwart t-shirt Flying. Zwart damesshirt met een v-hals en een witte opdruk. De opdruk is een paardenbloem met pluisjes, die uitloopt in vlindertjes en vogeltjes.

2.Longsleeve Charlie. Donkerrood mannenshirt van het merk Komodo is gemaakt van een hennep en bio-katoen mix. De donkerrode longsleeve heeft een v-hals en lange mouwen.

3. Komodo jurk Pria. Komodo jurk gemaakt van wat dikkere bio-katoen en hennep jersey. Grijs-wit gemêleerd, met een asymmetrisch detail in de taille en lange mouwen. De jurk heeft stretch en hoort strak te vallen.

Meer zien? Neem een kijkje in de webshop >>

 

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *