Hashtag knop: het ideale nerden-cadeau

Door  |  1 reactie

Een jaar of vijf geleden was het #-teken totaal overbodig. Wanneer gebruikte je hem eigenlijk? Door de komst van Twitter en later ook Instagram en Facebook wordt deze knop inmiddels veelvuildig gebruikt. En toch zit hij een beetje weggemoffeld op je toetsenbord. Tenzij je een aparte hashtag-knop hebt…

Weet jij uit je hoofd waar de hashtag knop zit?

We gokken van niet. Waarschijnlijk klik je deze geheel automatisch aan. De knop zit boven de drie en je hebt dus altijd twee vingers nodig om hem te kunnen gebruiken. Als je je – vanuit carrière oogpunt of omdat je gewoon social media addict bent – veel gebruikt, kan dat je nog wel eens RSI en kromme vingers opleveren. Je pink op de shift, en je wijsvinger op de drie.

#een #hashtag #kost #teveel #moeite #dat #kan #simpeler

Dat moet de gedachte zijn geweest van Ben Gomori (Londen). Hij ontwikkelde namelijk een hashtag knop (in design passend bij je dierbare Apple als je die hebt) die iets RSI-vriendelijker is. Of knop, eigenlijk is het gewoon een mini-toetsenbord. Met slechts een enkele knop: #. Je sluit hem aan in je USB-poort en legt hem gewoon naast je toetsenbord. Dat wordt nog meer hashtaggen, maar niet overdrijven alsjeblieft. De # moet wel toegevoegde waarde hebben. Tenzij je alle volgers wilt kwijtraken.

Heb jij een nerden-vriendje of vriendinnetje? Voor € 30,- kun je deze hashtag knop (HashKey) aanschaffen via een Kickstarter-project. Hoe leuk!
Meer informatie over de hashtag-knop >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Marjolein

    27 december 2014 at 20:13

    Een heerlijk grappige en heerlijk nutteloze gadget, haha! Ik wist wel uit m’n hoofd waar de # zat gelukkig, dat scheelt toch weer €30 ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *