Uzuma groentesappen: één kilo groenten & fruit in één flesje

Door  |  0 reacties

Wil jij naar deze oh zo ongezonde decembermaand even op de rem trappen én bovenal aan de broodnodige vitamines denken? We ontdekten Uzuma, green slow juice in een flesje. Groentesappen in optima forma.

Wat is Uzuma?

Uzuma, nog relatief onbekend, is een nieuw merk als het aankomt op gezonde sapjes. Gezond, puur, rauw: 100%. De basis van de drankjes? Heel veel groenten, aangevuld met fruit. Verder worden er geen kleur-, geur- of smaakstoffen aan toegevoegd. Waar veel groentensapjes gecentrifugeerd worden, worden de Uzuma groentesappen gemaakt door middel van het slow juice proces, waardoor ook nog eens zoveel mogelijk mineralen en vitaminen worden behouden tijdens het productieproces. Ja, gezond zijn deze drankjes zeker!

Extra bijzonder is het feit dat Uzuma gebruik maakt van HPP, ofwel high pressure processing, waar de meeste groenten- en fruitsappen worden gepasteuriseerd zodat ze lang houdbaar zijn. Pasteurisatie zorgt voor een achteruitgang van smaak, kleur, geur en voedingswaarde, waar dit bij HPP niet aan de orde is. Je kunt dus 100% genieten van de smaak & voedingswaarde, maar je kunt de drankjes ook nog eens net zo lang goed houden (21 dagen gekoeld). Ideaal!

Afvallen, detoxen of energiek leven?

Leuk! Uzuma stelde vier programma’s samen. Zo kun je met de flesjes een detox-programma volgen. In drie dagen drink je 21 flesjes, waarmee je je lichaam een welverdiende pauze geeft en hij de kans krijgt zichzelf te reinigen. Ook is er een programma voor als je een zwaar overgewicht hebt, of een lichter overgewicht. En tot slot heb je nog het programma fit, voor een energieker leven. Hiermee word je gestimuleerd om dagelijks voldoende fruit en groente tot je te nemen.

Uzuma groentesappen getest!

Als we lezen dat één flesje Uzuma gelijk staat aan meer dan één kilo verse groenten en fruit, willen we natuurlijk alles weten. Of eigenlijk: proeven. Uzuma is zo vriendelijk ons een box met 21 flesjes toe sturen. Omdat koel bewaren (onder de zeven graden) een must is worden de sappen in speciale geïsoleerde verzenddozen met gelpacks verzonden. De drankjes komen bevroren aan en na een dagje in de koelkast zijn ze ontdooit. Tijd om te testen!

Uzuma groentesappen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten:

  • Rise. Wortel, sinaasappel, granny smith, ananas, citroen.
  • Aura. Granny smith, spitskool, komkommer, selderij, spinazie, gember.
  • Fuse. Wortels, appel, selderij, komkommer, rode biet, limoen.
  • Karma. Appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer, banaan.
  • Vibe. Selderij, rode bieten, sinaasappel, wortel, basilicum.
  • Zen. Appel, komkommer, venkel, avocado, spinazie, Chinese kool, boerenkool, broccoli, limoen, gember.
  • Shine. Wortels, sinaasappel, cantaloupe, mango.

Toegegeven: bij het lezen van de opsomming krijg je vast niet zo’n blij gevoel als van de gedachte aan een ijskoude mojito. Als je geen 300% groenten- en fruitguru bent, is het daarnaast ook nog eens smaakgebonden. Dat bleek ook uit de test die wij met verschillende mensen deden, en zelfs kinderen deden hier aan mee. De wortel-varianten waren veruit het meest populair, evenals karma. Zen blijkt niet erg kindbestendig te zijn, maar ja, welk kind is er wel dol op groenten?

Conclusie blijkt echter dat het wel degelijk een boost aan vitaminen geeft en dat het je niet het gevoel van een mojito hoeft te geven. Je gezondheid is belangrijk en daarmee is de smaak toch enigszins ondergeschikt. En als je kijkt naar de prijs: € 3,50 per groentesapje lijkt veel. Maar heb je wel eens gekeken wat een kilo fruit kost?

Een detox programma van drie dagen is ons iets teveel van het goede, we zouden alle andere lekkere dingen zo missen. Ja, ook in die drie dagen. Maar omdat een druk leven snel leidt tot een tekort aan vitaminen, zien we dit als een prima invulling. We gaan dan wel voor de worteltjes!

Meer weten? Ga naar de website van Uzuma groentesappen >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *