9x red velvet recepten om van te smullen

Door  |  0 reacties

Red velvet: ik maakte er kennis mee tijdens een bruiloft. Ik was niet weg te slaan bij de taart. Goddelijk! Tijd om eens op zoek te gaan naar meer red velvet recepten. Ondanks het voornemen om op de kilootjes, en dus de calorieën, te gaan letten.

Wat is red velvet?

Nog nooit van red velvet gehoord? Je hebt onder een steen gelegen en wat zul je dat betreuren als je het eenmaal geproefd hebt. Red velvet verschilt in de oorsprong niet zoveel van normale cake: het heeft dezelfde kleur en dezelfde smaak. Er is alleen een kleurstof aan toegevoegd waardoor het de rode kleur heeft verkregen. Dit kan ook met natuurlijke kleurstoffen zoals bietjes. Daarnaast hoort er een hoge dosis cacao in red velvet cake te zitten. Zonder cacao geen red velvet.

Red velvet wordt echter steeds vaker gebruikt bij roodgekleurde bakrecepten, of ze nu cacao bevatten of niet. Een beetje valsspelen en dat deed ik met deze selectie red velvet recepten soms ook. Misschien niet 100% red velvet, maar wel 300% lekker!

Red velvet recepten

Alles over deze red velvet recepten

1. We schreven er eerder over: mug cakes. Cakejes in een kop of beker, die slechts een paar minuten in de oven moeten. Handig bij gebrek aan tijd! Red velvet cakejes kun je ook in een beker maken.

2. Brownies zijn goddelijk, red velvet is goddelijk. Red velvet brownie bars zijn dubbel goddelijk! Dit recept ga ik maar eens doorspelen aan vriendinnetje Sabine, die de beste brownies maakt. Misschien kan ik haar een keer lief aankijken voor deze…?

3. In navolging van ons eerdere artikel over Oreo-recepten vonden we nu red velvet-Oreo’s. Leuk om je geliefde mee te verrassen!

4. Voor veel van deze red velvet recepten mag je mij midden in de nacht wakker maken. Zo ook voor deze red velvet chocolate chip cookies.

5. Red velvet dip: voor bij het kijken van een fijne serie. Haal de crackers maar vast in huis!

6. Een milkshake van red velvet cheesecake. Ik bewaar dit recept vast voor Valentijnsdag.

7. Red velvet als diner? Ja hoor, trakteer mij maar op deze pannenkoeken en ik eet mijn buikje rond.

8. Ook lekker voor bij een Netflix-serie of -film: red velvet popcorn.

9. Heel wat red velvet cake recepten te vinden op het wereldwijde web. Dit recept blijft wat mij betreft toch het lekkerst!

Ben jij ook zo’n fan van red velvet? Dan ben ik benieuwd voor welke van de red velvet recepten jij gaat.

 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *