Hardlopen in de winter: 9x de juiste outfit

Door  |  0 reacties

Het is grauw & donker buiten en het liefst zou je onder dat dekentje op de bank blijven zitten. Hop, we geven je een trap onder je reet. Hardlopen in de winter kan prima. Met een paar handige tips én bovenal de juiste outfit.

Tips voor hardlopen in de winter

  • Doe je opwarmoefeningen binnen! Oefeningen zijn belangrijk, ook in de winter. Ze zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur geleidelijk stijgt en je spieren warmer worden. Ook worden je gewrichten soepeler. Een must do dus, maar in de winter is het erg koud met je nog koude lichaam buiten. Ga je hardlopen in de winter doe je oefeningen dan vast binnen!
  • Ga je lange afstanden lopen? Eten zorgt voor warme. Neem energiegels, graanrepen of gedroogde vruchten mee. Naast dat ze je energie geven word je ook weerbaarder tegen de kou.Denk in laagjes. Dikke kleding is niet per se nodig, je kunt je met een handig drielagensysteem ook weren tegen de kou. Zorg eerst voor een ademende laag, dan een isolerende laag en vervolgens een beschermende laag (geen last van regen & wind!).
  • Bedek je hoofd, hals, handen en voeten tijdens hardlopen in de winter. Deze zogenaamde koude punten kunnen, als niet bedekt, er voor zorgen dat je tot wel 70% warmte verlies.
  • Klaar met hardlopen? Voorkom dat je te snel afkoelt door stretchoefeningen te doen aan het eind.

Koop de juiste outfit

Hardlopen in de winter: ook voor mij een stuk moeilijker om me van de bank af te slepen dan in de zomer. En dus ging ik op zoek naar de juiste outfit. Want van shoppen word ik blij en van nieuwe sportkleding krijg ik daarnaast zin om te gaan hardlopen. Ja, ook in de winter. Deze items staan dus hoog op mijn verlanglijstje!

Hardlopen in de winter

Alles over deze benodigdheden voor hardlopen in de winter

1. Laagjes is dus het toverwoord. Geef mij dit Nike hardloopjack maar als bovenste laag.

2. Praktisch én mooi gaan samen in deze running tight met reflecterende striping.

3. Een thermische hoody: lekker warm en modieus hardlopen in de winter dus.

4. Compressiekousen. Behalve dat ze functioneel zijn (je schijnt er beter van te gaan lopen) zijn ze in de winter ook lekker warm.

5. Je verliest de meeste warmte via je hoofd. Een muts is dus een aanrader tijdens het rennen in de kou. En dan is dit exemplaar in een knalkleurtje ook nog eens speciaal hiervoor gemaakt.

6. Safety first! Met dit reflecterende hesje ben je goed zichtbaar voor andere verkeer.

7. In de winter is een thermisch ondershirt onmisbaar. Craft is mijn favoriete merk.

8. Lampjes voor op je schoenen. Want je kunt nooit zichtbaar genoeg zijn als je in het donker gaat hardlopen.

9. Fijn toch, warme handjes? En geen paniek, met deze leukerds kun je gewoon je mobiel bedienen.

Ben jij een fan van hardlopen in de winter of kom jij ook zo moeilijk van de bank af? Misschien helpen deze toffe aankopen je op weg?

P.S. Mocht je nog op zoek zijn naar hardloophorloges, ook daar schreven we een artikel over.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *