Langs de afgrond

Door  |  0 reacties

Carla Norton is bekend geworden met het schrijven van non-fictieboeken over ontvoeringszaken. Langs de afgrond is haar thrillerdebuut. Het werd wereldwijd goed ontvangen en dus werd het tijd voor ons om te ontdekken waarom.

Waar gaat langs de afgrond over?

Langs de afgrond, Carla NortonReeve is een jonge vrouw die haar leven weer probeert op te pakken na een verschrikkelijke ontvoering jaren geleden. Ze werd vier jaar lang vastgehouden in een kelder door een psychopaat die haar martelde en misbruikte. Hoewel ze uiteindelijk kon worden bevrijd door een fout van haar ontvoerder, is nog erg moeilijk voor haar om een normaal leven te leiden. Ondanks dat ze jarenlang intensieve therapie heeft gehad bij Dr. Lerner, een vooraanstaand psychiater op het gebied van trauma’s.

Tien jaar nadat Reeve is bevrijd, komt er een nieuwe ontvoeringszaak in het nieuws. De 13-jarige Tilly is net bevrijd uit handen van een sadistische pedofiel. De ontvoeringszaken vertonen behoorlijk veel overeenkomsten en de ouders van Tilly schakelen Dr. Lerner in om Tilly te begeleiden. Dr. Lerner op zijn beurt vraagt Reeve of zij een keer met Tilly wil gaan praten, het zou hen beiden goed kunnen doen te weten dat ze niet het enige slachtoffer zijn. Reeve gaat hier op in en krijgt al gauw een hechte band met Tilly.

Even lijkt het erop dat beiden hun leven weer kunnen oppakken, maar dan gebeuren er dingen die erop duiden dat de man die opgepakt is voor de ontvoering van Tilly slechts de uitvoerder was, maar niet het brein…

Wat vonden wij?

Geen thriller om alleen in huis te lezen op een donkere avond. Door de beklemmende sfeer van het verhaal en de (terechte) paranoia van de hoofdpersoon word je zelf ook bang dat er elk moment iets engs kan gebeuren. Dit geeft al aan dat het ontzettend goed geschreven is. De personages hebben diepgang en worden gedetailleerd beschreven.

Leuke toevoeging is dat er vanaf het begin af aan ook af en toe vanuit het perspectief van de dader geschreven wordt, toch is het tot op het einde toe haast onmogelijk te ontdekken wie dan toch die dader is.

Titel: Langs de afgrond
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Prijs: € 19,99

Bekijk Langs de afgrond op bol.com

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *