Vakantievoorpret! 9x de beste reisboeken

Door  |  0 reacties

Januari: tijd voor vakantievoorpret! Om te bepalen waar je deze zomer heen gaat. En hoe kun je dit beter doen dan door weg te dromen in de mooiste & beste reisboeken.

Hoewel last minute boeken steeds populairder wordt, blijft januari bij uitstek de maand om je te gaan oriënteren op je zomervakantie. Niet voor niets vindt de Vakantiebeurs nog altijd in deze maand plaats. Mocht je geen tijd hebben om naar de VakantiebeursVakantiebeurs (bestel je kaartjeVakantiebeurs, mooiste vakantiesvoordelig online!) te gaan, dan zijn deze mooie & beste reisboeken een goed alternatief. Droom je mee weg?

Beste reisboeken

Alles over deze beste reisboeken

1. 400 droomritten toont aan de hand van prachtige National Geographic-fotografie de mooiste autoroutes ter wereld. Want bestaat er een betere en mooie manier dan per auto, in je eigen tempo, je vakantiebestemming ontdekken? Het boek is een ware roadtrip die je naar alle continenten brengt.

2. Nog geen idee waar je heen wilt gaan? Lonely Planet Best in Travel 2015 helpt je op weg. aar welke landen moet je echt (en waarom!), welke steden mag je niet overslaan, bij welk bestemmingen krijg je waar voor je geld? Een unieke encyclopedie voor de echte reiziger.

3. Ben je een reisfanaat en kun je geen genoeg krijgen van mooie reisboeken vol prachtige foto’s? Dan is het reisboek Remote, places to stay echt wat voor jou. Een encyclopedie met bijzondere plekken waar je echt even op de pauzeknop kunt drukken. Laat het leven maar even wachten! Wat mij betreft zonder twijfel een van de beste reisboeken van 2014.

4. Lonely Planet mag dan bekend staan om haar geweldige reisboeken, National Geographic doet zeker niet onder. Wat dacht je van het boek 100 countries, 500 ideas? Unieke landen, unieke plekken & unieke foto’s.

5. Als je de beste reisboeken op een rij zet, mag een boek van Floortje Dessing natuurlijk niet ontbreken! 365 dagen onderweg geeft je niet alleen inzicht in haar leven en de mooie plekken die ze bezocht, het boek bevat ook persoonlijke reistips van Floortje, inclusief manieren om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete reiswebsites.

6. Geen reisboek om bij weg te dromen, wel een must have reisboek als je thuis wilt komen met de mooiste blijvende herinneringen. In het boek De beste fotografietips van Lonely Planet leer je alles over reisfotografie.

7. Nog zo’n mooi reisboek van Lonely Planet: The Travel Book. Met meer dan 228 bestemmingen en 817 supergave foto’s is dit een encyclopedie die niet in de boekenkast van een reisfanaat mag ontbreken.

8. Nog niet te koop, maar wel al te reserveren: Beroemde reizen. Meer dan 70 klassieke en moderne reizen beschreven die als de opmerkelijkste, oudste, langste, mooiste en sensationeelste ter wereld worden gezien – van de middeleeuwse zijderoute en de Oriënt-Express, tot de allereerste Tour de France en de legendarische Route 66 in Amerika. Dit reisboek staat hoog op mijn verlanglijstje!

9. Ook de Rough Guides mogen niet ontbreken op de boekenplank van de doorgewinterde reiziger. 1000 ultieme reizen om zelf te beleven beschrijft maar liefst duizend unieke bestemmingen, die alle continenten en bijna tweehonderd landen beslaan.

Wat zijn volgens jouw de beste reisboeken? Ik zie graag jullie favorieten tegemoet zodat ik mijn boekenkast nog meer kan vullen met reisinspiratie.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *