Daag me uit

Door  |  0 reacties

Megan Abbott won meerdere malen een Edgar award voor haar thrillers. Daag me uit is haar nieuwste thriller.

Waar ‘Daag me uit’ over gaat

Daag me uit, Megan AbottIedereen kent ze wel, de cheerleaders op een Amerikaanse high school. De mooiste, dunste en brutaalste meisjes waar iedereen jaloers op is. Abby is zo’n cheerleader, samen met haar beste vriendin Beth domineert zij het cheerleaderteam. Op een dag wordt een nieuwe coach voor het team aangesteld, en de komst van coach Colette verandert alles.

Één van de eerste dingen die Colette doet, is Beth ontheffen uit haar aanvoerdersfunctie, ze vindt dat iedereen gelijkwaardig moet zijn in het team. Het merendeel van de cheerleaders krijgt hierdoor groot ontzag voor Colette, maar bij Beth zet het vanzelfsprekend kwaad bloed. Helemaal als blijkt dat Abby en coach Colette ook buiten schooltijd afspreken.

Dan komen Beth & Abby achter het grote geheim van Colette en als blijkt dat Abby en Colette hierdoor alleen maar dichter naar elkaar toe groeien, besluit Beth dat het tijd is voor drastischere maatregelen…

Wat wij vonden

Waar ik mij meestal erg in kan leven in young adult-thrillers, kon ik me met dit verhaal wel heel weinig identificeren. Het verhaal zit verder goed in elkaar en je wordt echt meegenomen in Abby’s gedachtenwereld, maar het kon me toch niet 100% boeien. Het taalgebruik is prima en veel scènes worden gedetailleerd beschreven. Als je geïnteresseerd bent in het cheerleader-bestaan, daar graag meer over wil lezen én niet vies bent van een beetje spanning, is dit een lekker wegleesboek. Heb je daarentegen weinig met Amerikaanse tienermeisjes en hun motieven, dan ben je waarschijnlijk niet helemaal de doelgroep van dit boek.

Titel: Daag me uit
Uitgever: The House of Crime
Prijs: € 19,95

Bekijk op bol.com(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *