Chocoladebijbel voor chocoholics

Door  |  0 reacties

Mag je jouw wakker maken voor brownies, kijk jij op de menukaart altijd eerst of er chocoladedesserts op de kaart staan? Dan is het boek De essentie van chocola een must have voor jou.

Je mag dan weten dat chocolade goddelijk smaakt, en dat je er 1x per maand extra veel behoefte aan hebt, wat weet je écht over chocolade? Na het lezen van dit boek weet je echt alles over chocolade. Niet alleen heb je alle klassieke & verrukkelijke recepten bij de hand, je leert ook alles over de technieken om je eigen desserts te laten slagen én je wordt een kenner in chocolade-weetjes.

l’École du grand Chocolat Valrhona

Doesn’t ring a bell? Dit instituut, dat in 1989 is opgericht als onderdeel van de chocoladefabriek Valrhona, trekt jaarlijks veel professionals aan vanuit de hele wereld om de fijne kneepjes van het werken met chocolade te leren. De school wordt geleid door Frédéric Bau, een van de grootste pattisiers en chocolatiers te wereld. En ook bij dit boek nam hij de leiding.

Wat leer je van deze chocoladebijbel?

Chocoladebijbel: essentie van chocolaWat niet? Je leert chocolade smelten. Je leert chocolade tempereren. Je leert klassieke vormen van chocolade maken (volgend jaar homemade paaseieren). Je leert ganache en chocoladebeslag maken. Je leert chocolademousse maken zonder ei. Je leert de perfecte chocolade-banketbakkersroom maken. En dat is nog maar een kleine selectie van de vele kennis die de makers van dit boek voor je hebben verzameld.

De lekkerste chocolade recepten

Uiteraard mag een hoofdstuk met recepten niet ontbreekt. Loopt bij jou ook het water in de mond als we het hebben over coulants van lauwe chocolade en bananen, zelfgemaakte chocoladepasta, chocoladekoffie, Schwarzwalder kirschtorte, chocolade-bananencake met rozijnen in witte rum, orangettes, chocolademousse met crème brûlée en rodevruchtenjam, walnotentaart met karamel en chocolade en witte chocoladerepen met kokos? Dan is dit boek zonder twijfel een must have voor jou.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *