Vliegangst? Bereken de kans dat je neerstort

Door  |  0 reacties

Klamme handjes, de neiging om jezelf te verlammen met een grote hoeveelheid wijn… Is vliegen ook niet jouw grootste hobby en zit je vliegangst je elke vakantie in de weg? Download de vliegangst app Am I going down.

Ik kan me tijden herinneren dat ik een week voor de vakantie al wakker lag: ik moest meer het vliegtuig in. Waarom kon mijn vakantie niet, zoals mijn vriend, beginnen op het moment dat ik voordeur op slot draaide en de koffer in de auto gooide? Pas als ik op de plaats van bestemming kwam, was het goed…

Tegenwoordig kan ik ‘redelijk’ goed om gaan met mijn vliegangst. Omdat mijn drang om veel van de wereld te zien altijd net wat groter is geweest dan mijn vliegangst. Maar ik sta nog steeds met klamme handjes en een bonzend hart aan de gate. En met turbulentie vraag ik mijn vriend steevast of hij me even knock out kan slaan met een hamer. Als het landingsgestel de grond raakt, kan ik pas ontspannen.

Herkenbaar? Download relativerende vliegangst app

Vliegangst appWist je dat er in Nederland 4.000.000 miljoen mensen zijn met vliegangst in meer of mindere mate? Een kwart van deze groep heeft nog nooit gevlogen en zal dit naar alle waarschijnlijkheid ook nooit gaan doen. En kwart heeft wel ooit gevlogen, maar is gestopt vanwege de stress en angst die gepaard ging met deze vorm van reizen. De overige helft vliegt wel, maar ervaart (veel) spanning.

De vliegangst app Am I going down is een relativerende app voor mensen in de laatste groep. De app is ontwikkeld door Nic Johns wiens vrouw kampt met vliegangst. De app berekent wat de kans is dat jouw vliegtuig neerstort.

Aan de hand van je vertrek- en aankomstluchthaven, je luchtvaartmaatschappij (nog niet alle Nederlandse staan er in, maar dan kun je gewoon ‘unknown’ aanklikken) en het soort vliegtuig. Deze worden naast luchtvaart statistieken gehouden en vervolgens krijg je een kansberekening in je scherm.

Weg vliegangst?

Nee, vast niet! Maar veel mensen met vliegangsten weten dat de angst niet reëel is. Een relativerend cijfertje zou dan wel kunnen helpen te ontspannen. Want dat de kans enorm klein is, blijkt wel na het testen van deze vliegangst app.

Ik deed een proef met een vlucht die ik afgelopen oktober naar Ibiza maakte, vanaf Amsterdam. De uitslag?

Change of 1 in 2.565.715. You’d expected to go down if you took this flight every day for 7.029 years.

Best geruststellend toch? Voor zo’n vliegangst app heb ik met liefde € 0,99 over. Even relativeren is welkom op het moment dat ik het vliegtuig in stap.

Download de app (alleen voor iOS) in de iTunes Store >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *