Winter BBQ: extra leuk met deze must haves

Door  |  0 reacties

Heb jij het al eens gedaan, een winter BBQ? Wij zijn fan! Gezellig onder een plaid, om een vuurkorf, genieten van lekkers van de BBQ.

Het is wel handig om bij een aantal dingen stil te staan voordat je je op het grillen stort in de winter. Zo kun je er beter voor zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is om de sappigheid te behouden. Leg je het vlees direct uit de koelkast, bij winterse temperaturen op de grill dan wordt het taai. Zorg er ook voor dat je voldoende brandstof (kolen, briketten of gas) op voorraad hebt want deze branden met lage temperaturen veel sneller op. Ook handig om op te letten dat je zelf geen vlam vat door een wapperende sjaal bijvoorbeeld.

Voorzichtigheid geboden dus, maar laat je vooral niet weerhouden: een winter BBQ is misschien nog wel veel toffer dan in de zomer, wanneer je ook nog eens in de rookwolken van de buren zit.

Winter BBQ

Alles over deze must haves voor de winter BBQ

1. Zie je het voor je? Warme chocolademelk, marshmallows én popcorn poffen boven het vuur met deze speciale popcornpan. Leuk voor als er kinderen aanwezig zijn bij jouw winter BBQ.

2. Warme plaids zijn onmisbaar tijdens een winterse BBQ. En omdat je er dus niet genoeg kunt hebben vonden wij dit superleuke plaid voor je.

3. Gezellige lichtjes mogen niet ontbreken in de winter. Dus ook niet in de tuin! Dit lichtsnoer van 10 meter lang zorgt voor mooie sfeerverlichting en is ook zo weer opgeborgen (of naar binnen verplaatst).

4. Behalve die leuke lampjes doen fakkels het ook altijd goed voor de sfeer. Deze van hout en edelstaal zijn extra leuk.

5. Houtblokken voor de vuurkorf mogen gezien worden in deze logster, gemaakt van 100% ge-upcyclede PET. Handig en decoratief tegelijk.

6. Deze vuurschaal is sfeervol én zorgt voor warmte. En je kunt er ook prima marshmallows boven verwarmen. Kom maar door met de warme chocolademelk!

7. Men neme een stok, bevestigt deze grill van Esschert Design erop en voila: je eigen takgrill. Prik er een worst, marshmallow of aardappel aan en grillen maar.

8. Deze BBQ heeft verdraaid veel weg van een kampvuur. Aan de verstelbare kettingen past een braadrooster, barbecuepan of sudderpot.

9. Dikke kans dat je in je winterjas staat te barbecueën. En daar wil je geen vlekken op. Dit schort zorgt ervoor dat dat niet gebeurt. En je hebt gelijk alle benodigde tangen bij de hand.

Wat houdt je nog tegen? Nodig je vrienden uit en plan die winter BBQ voor het alweer lente is. Oh en P.S. check ook even deze barbecue recepten.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *