Heb jij al een digitale leespen? Té handig!

Door  |  2 reacties

Je hebt handig, heel handig én een digitale leespen. Wij zien tal van mogelijkheden die het dagelijks leven net even makkelijker maken. Zeker als je veel met teksten werkt.

Al surfend over het wereldwijde web kwam er een filmpje voorbij dat mijn aandacht trok. Een digitale leespen die tekst op je beeldscherm tovert terwijl je door onder andere boeken, tijdschriften en kranten bladert. Dat is toch serieus handig? Ik zie tal van mogelijkheden. Weg met de klassieke markeerstift en overtypen. In een handomdraai maak je samenvattingen en kopieer je quotes en andere teksten die je digitaal wilt bewaren.

Hoe zo’n digitale leespen werkt?

Je kent de ouderwetse markeerstift wel. De digitale leespen werkt hetzelfde. Je haalt hem net zo over de tekst heen en plop, het staat op je beeldscherm. Daarna kun je er mee doen wat je wilt. Bewerken, opslaan, kopiëren in bestaande stukken, enzovoort.

We hebben twee merken digitale leespennen voor je gevonden, de C-Pen en de IRISPen. Beide merken bieden twee varianten aan. De C-Pen kent een digitale leespen die draadloos werkt, via Bluetooth. Aan jou om te bepalen welke specificaties je aanspreken, wat je handig vindt (bijvoorbeeld spraaksynthese) en wat je er voor over hebt. Een digitale leespen maakt je leven hoe dan ook weer een stukje makkelijker als je veel met teksten werkt.

Voortaan dus naar de bibliotheek, het werk of school mét digitale leespen?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

2 reacties

  1. Marina

    1 maart 2015 at 21:22

    Klinkt handig, bedankt voor de tip! Wellicht dat dit ook een goed hulpmiddel gaat zijn bij iemand die ik ken met zware dyslexie. Jammer dat ze nog zo prijzig zijn.

  2. Nicky

    5 maart 2015 at 00:00

    Dat had ik enkele jaren geleden moeten hebben! Dan was het veel gemakkelijker geweest om samenvattingen te typen. Het zal in de toekomst vrij normaal worden dat studenten het bij hebben, denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *