Taart in pot maakt de wereld nog een beetje zoeter

Door  |  0 reacties

Making the world a sweeter place: als een website zo’n slogan heeft dan zijn we bij Like & Love (it!) meteen fan. Want alles wat zoet is, gaat bij ons direct op. En als je dan ook nog eens een ochtend taartjes van Taart in pot mag proeven. Mmmmm…

Taart in een pot: hoe werkt dat?

Taart in potHoe cool: online je favoriete taartje bestellen en hem thuis in een potje bezorgd krijgen. Dat is de service die Taart in pot biedt. Op de website kun je kiezen uit zoete, frisse of luchtige kant-en-klare taartjes in een potje.

En in een potje mag dan misschien wat saai klinken, maar als je het potje omdraait, valt hij er zo uit. Vervolgens krijg je ook nog decoraties en versieringen bijgeleverd waarmee je het taartje om kunt toveren tot een feestelijk geheel.

De taartjes worden gebakken in weckpotten, die na het bakproces wordt afgesloten met een rubberen ring en een deksel. Door het aansluitende vacuüm proces hoeven er geen conserveringsmiddelen te worden gebruikt voor de houdbaarheid. Taartjes blijven wel vers en zijn maar liefst drie maanden houdbaar.

Gemaakt met passie

Hoewel Taart in pot wordt gerund door een heel team, zijn wij toch voornamelijk fan van de Spaanse Paris, die alle recepten voor de taartjes ontwikkelde. Deze Spaanse dame ontwikkelde al vroeg een passie voor bakken & koken. Niet verrassend als je bedenkt dat haar familie wijn verbouwd, zeevruchten kweekt en ook nog eens een aantal restaurants en bakkerijen beheert. Paris heeft bij het ontwikkelen van de recepten voor Taart in pot dan ook oude familierecepten gebruikt als basis. Samen met het team – bestaande uit onder andere haar broer Evaristo en Sebastian Lipp – kozen zij voor de uiteindelijke smaken en variaties.

Oeps… hoe kun je kiezen?

Het grootste nadeel aan Taart in pot? Het is onmogelijk om te kiezen! Je vindt op de website vijf basistaarten: chocolade, noten, vanille, fruit & citroen. Daarnaast kun je er ook toffe thema-taartjes kopen. Denk hierbij aan een ‘Het spijt me’-taartje, of ‘Hoera, het is een meisje’-taartje. Ook een ‘Ik hou van jou’-taartje zit in het assortiment, evenals een ‘Happy birthday’-taartje. Deze taartjes zijn allen een van bovenstaande basistaarten, maar bevatten unieke decoraties. En juist die maken het taartje af!

Taart in pot getest!

Taart in potNatuurlijk schrijven we graag over unieke concepten als deze, maar dan moeten de taartjes ook wel écht lekker zijn. En dus gingen we een ochtend taartjes proeven.

Favoriet? De chocolade- en vanilletaart. Deze laatste is altijd goed, voor elke gelegenheid. Niet te droog, niet te klef, lekker luchtig. Met de bijgeleverde jam geef je er nog net wat extra smaak aan. En chocolade…? Chocolade blijft onze guilty pleasure en het is dus niet verrassend dat deze als winnaar uit de test komt. Extra lekker door bijgeleverde poedersuiker, hagelslag en mokkaboontjes.

Een aanrader dus! Leuk om jezelf op te trakteren, om altijd te zorgen voor een troost-taartje in huis (met chocolade!) voor depri-momenten of om cadeau te doen aan een vriendin of collega. Je houdt er ook nog eens een handig weckpotje aan over die je daarna kunt gebruiken om spullen in op te bergen, kruiden in te kweken of voor decoraties in huis.

Basistaartjes zijn overigens verkrijgbaar in twee formaten: de kleine variant (2 pers.) kost € 9,95 en de grootte variant € 11,95 (3-4 pers). Thema-taartjes zijn te verkrijgen v.a. € 11,95.

Nieuwsgierig geworden of trek gekregen? Ga naar Taartinpot.nl >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *