Nutshell app: maak eenvoudig toffe filmpjes!

Door  |  1 reactie

Vind jij het leuk om filmpjes en foto’s te maken en deze te delen met je vrienden en familie? Dan is de camera-app Nutshell zeker het proberen waard. Binnen een handomdraai maak jij originele video’s die je kunt voorzien van tekst en hippe graphics. Videobewerking was nog nooit zo gemakkelijk!

Wat kun je doen?

Nutshell is een concept van de makers van Prezi, de online tool die Microsoft Powerpoint voor altijd saai maakte. Het principe van Nutshell is eenvoudig: je maakt drie foto’s van een bepaalde situatie en de app filmt alles wat zich er tussen die foto’s afspeelt. De eerste foto is het begin van je filmpje en de derde foto is het einde. Het videogedeelte tussen de foto’s wordt versneld afgespeeld, maar op de fotomomenten gaat het filmpje even in slow motion. Dit geeft een heel leuk en origineel effect en is ook precies wat deze app zo uniek maakt. Op de drie fotomomenten kun je verder nog tekst en graphics toevoegen, dit zit allemaal standaard ingebouwd in de app.

Nutshell app

Deel de video’s

Nadat je de video hebt gemaakt en tevreden bent over de opmaak, kun je de video met een druk op de knop opslaan op je telefoon. Het filmpje staat dan in je normale fotoalbum en je kunt hem vanuit daar delen met vrienden of posten op social media. Het is ook mogelijk direct vanuit de app te delen, maar dan ben je wel verplicht om je eerst te registeren als gebruiker van Nutshell. Dit kan gelukkig heel eenvoudig via je Gmail- of Facebook-account.

Nutshell getest!

Wanneer je Nutshell opent merk je direct dat er een professioneel en hip bedrijf achter zit, met creatieve mensen die weten wat ze doen. De app is strak met vooral witte en oranje kleuren en is zeer eenvoudig in gebruik. Er zitten geen opties in die je niet nodig hebt en alles wijst zich vanzelf.

Een groot voordeel vind ik dat alle video’s die je hebt gemaakt worden opgeslagen in de app, zodat je op een later moment de tekst en graphics nog kunt bewerken. Zo hoef je niet op het moment suprême een leuke slogan te bedenken. Nadelen voor mij zijn dat je wel altijd een Nutshell watermerk in je video hebt en dat het aantal graphics dat je kunt gebruiken beperkt is. Maar dat nadeel neem ik voor lief: de app gratis is, werkt goed en het is een originele manier om je timeline wat op te vrolijken!

Download de app Nutshell gratis in de iTunes Store >>
(er is nog geen Android-versie van de app beschikbaar)

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

1 reactie

  1. Kim

    21 maart 2015 at 12:08

    Jammer dat zulke apps alleen kunnen op een iPhone.. leek me een leuke app!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *