Looking: baanbrekend, maar toch heerlijk normaal

Door  |  0 reacties

Kruip jij graag lekker weg op de bank met een serie? De komende tijd zal er extra veel aandacht zijn voor series op Like & Love (it!).

Je maakt mij veel gelukkiger met een goede serie dan met een film, en ik volg er dan ook veel. De komende tijd geef ik jullie dan ook een kijkje in mijn favoriete series. Een van de series die ik op dit moment volg is Looking. Deze HBO-serie ging in januari 2014 in Amerika van start en inmiddels loopt daar het tweede seizoen. Het gaat over het reilen en zeilen van een groep homovrienden in San Francisco.

Volg een groep vrienden

Looking dvdLooking wordt wel vergeleken met de populaire HBO-serie Girls. Girls zorgde wereldwijd voor aandacht vanwege vele ongemakkelijke, maar toch ook doodnormale en ontnuchterende verhaallijnen rondom een groep vriendinnen in New York. Ook in Looking staat het alledaagse leven van een groep vrienden centraal en komen soms ietwat beschamende momenten voor.

Wat bijzonder is aan deze serie is dat het om een groep homovrienden gaat, maar dat de verhaallijnen zo zijn opgebouwd dat dit niet het hoofdthema is. Het zijn niet de homorechten of homostereotypen die voorop staan, maar de vriendschappen en de problemen waar dertigers tegenaan lopen. Iets wat misschien voor Nederland nog niet zo heel bijzonder is, maar wat in veel andere landen zeker als baanbrekend wordt gezien.

Wat kun je verwachten?

De hoofdpersonen zijn allemaal rond de dertig en worstelen nog een beetje met de indeling van hun leven. Bereid je wanneer je Looking gaat kijken dan ook voor op veel feesten, seks en drugs. Er spelen echter ook diepere verhaallijnen mee waarin de hoofdpersonen hun ambities waar proberen te maken en op zoek zijn naar de ware liefde.

Zo is er Patrick die net uit een relatie komt en weer moet gaan daten, merkt Dom dat hij ouder begint te worden en zijn jeugddromen nog verre van vervuld heeft en probeert Agustín zijn werk als kunstenaar en zijn monogame relatie te redden.

Ontdek San Francisco

Wat ik ook leuk vindt aan deze serie is dat je een kijkje krijgt in de hippe en ook underground wereld van San Francisco. Veel Amerikaanse series spelen zich af in steden als New York en Los Angeles en van deze stad had ik dan ook nog niet veel gezien.

Het is overigens niet zo gek dat er voor San Francisco gekozen is, de stad heeft een van de meest levendige gay scenes van Amerika. Het was ook de stad waar de eerste Amerikaanse politicus die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit (Harvey Milk) veel heeft betekend voor de homorechten. Hier is de indrukwekkende film Milk over gemaakt, ook een aanrader!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk Looking op HBO, of bestel de eerste serie via Bol.com.

Titel: Looking
Filmmaatschappij: Warner Home Video
Prijs: € 29,99

Bekijk Looking op bol.com

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *