Nina maakt kaarten, hele toffe

Door  |  8 reacties

Laten we PostNL een handje op weg helpen en weer wat vaker kaarten gaan versturen. Want als ze zo leuk zijn als die van ninamaakt dan stuur je toch het liefst elke dag een kaart?

‘Hoera, ik heb een ieniemienie bedrijfje’ zag ik laatst voorbij komen in mijn RSS-feed. Nina, van de blog Happy Acorn, besloot ein-de-lijk een eigen webshop aan te maken op Etsy. Met handgeverfde kaarten. Ik ben fan!

Hoe het allemaal begon…

Een paar jaar geleden ze tegen een vriendin: “Later begin ik gewoon een kaartenwinkel, waarin ik alleen maar leuke kaarten verkoop”. Een andere vriendin vertelde haar: “Nina, je stuurt altijd zulke leuke kaartjes, dat is echt een talent. Op dar moment ging het alleen nog maar over kant-en-klare kaarten. Totdat ze zelf inkt en papier ontdekte en ging handletteren. Mensen die haar schetsboek in handen kregen zeiden: “Je moet er kaarten van maken!”. Langzaam vielen alle puzzelstukjes voor Nina in elkaar. Maar daarmee was Nina’s shop er nog niet…

Waarom Nina handgetekende kaarten maakt

Nina maakt kaartenHet eerste idee dat Nina had, was om haar creaties te digitaliseren en dan zelf thuis af te drukken op mooi dik papier. Maar dat was een geworstel met (verkeerde) printers en de kwaliteit was ook niet wat ze er van verwachtte. Een drukker was een optie geweest, maar ze had niet voor niets thuis een snijmachine en peperduur, supergaaf papier gekocht. Ze besloot de printers aan de kant te schuiven en kaarten met de hand te gaan maken. En het zijn niet de minste kaarten:

Ze zijn gemaakt van vet goed verantwoord Biotop papier. Heel dik (300 grams), dus niet van die slappe hapkaartjes. Gewoon lekker stevig, net niet spierwit, met een heeel fijn structuurtje,Β en ze glanzen niet. Ik hou niet zo van glanskaarten, die doen me te veel denken aan supermarktflutkaartjes. – Nina, op Happy Acorn

Hoe je Nina’s kaarten kunt kopen?

Omdat Nina alle kaarten met de hand maakt met Oost-Indisch inkt en waterverf heeft ze geen mega-voorraad en blijft het elke keer een verrassing wat je in haar webshop vindt. Regelmatig neus ik dus even tussen haar aanbod en de eerste bestelling ga ik binnenkort echt echt echt plaatsen. Want oh, wat zijn ze leuk! Niet alleen om te versturen, maar ook om op te hangen overigens.

Voor € 2,00 heb je een handgemaakte ansichtkaart (met toffe afgeronde hoekjes) van 10 bij 15 cm.

Ga naar de webshop van Nina om te bestellen >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

8 reacties

 1. Het Sushimeisje

  29 maart 2015 at 10:01

  Mooi!
  IK ontvang ook graag kaarten, helaas versturen mensen slechts nog appjes..

  Eigenlijk zou de PostNL gewoon een mega goede campagne moeten beginnen en kaarten versturen onder jongeren zo weer hip moeten maken. Zou vast wel mogelijk zijn.

  • Redactie

   29 maart 2015 at 16:29

   Met Valentijn hadden ze een enorm goede!

   • Het Sushimeisje

    29 maart 2015 at 18:04

    Ja, die met die zoen! Dat was een goeie.

    Maar ik doel eerder op een campagne die ervoor zorgt dat kaartjes schrijven weer hip wordt en waardoor mensen weer periodiek kaartjes sturen. Toen ik in de Filipijnen woonde waren er bijvoorbeeld mini kaartjes die studenten naar elkaar stuurden na hun tentamens. En met meerdere tentamens in een jaar plus middelbare schoolexamen zijn dat heel wat kaartjes die verstuurd worden πŸ˜‰

    Maar ook gewoon kaartjes om te versturen wanneer je iets leuks te melden hebt of iemand wil opvrolijken.

  • Paulien

   30 maart 2015 at 08:22

   Probeer Postcrossing.com eens! πŸ™‚

   • Het Sushimeisje

    31 maart 2015 at 18:41

    Ik heb een tijdje penpals.net geprobeerd. Dat leek mij leuker dan postcrossing omdat je dan die mensen ook echt leert kennen plus af en toe een pakketje opgestuurd kreeg πŸ˜‰

 2. nina || ninamaakt

  29 maart 2015 at 10:35

  Wauw, wat een leuke verrassing dat jullie over mijn kaartenbusiness hebben geschreven! Ik word helemaal vrolijk en enthousiast en stuiterig van al die lieve en positieve woorden, dank! O, ik had nog wel één heel klein mieperig opmerkinkje: in de inleiding staat ‘Nina maakt’, maar eigenlijk is het gewoon ‘ninamaakt’ aan elkaar en met kleine letters (: Maar woei, een beter begin van mijn zondag kan ik haast niet wensen!

  • Redactie

   29 maart 2015 at 16:31

   Oeh over het hoofd gezien! In de titel natuurlijk wel bewust. Zal dit later even aanpassen, geveld door griep.

   In elk geval blij dat je er blij mee bent πŸ™‚ zodra ik je blogje had gezien wist ik dat ik er wat mee wilde op Like & Love (it!). Ze zijn echt leuk!

 3. Marijke I easydailyfood

  29 maart 2015 at 11:24

  Ik zag haar artikel ook voorbijkomen en was ook meteen enthousiast. Leuk voor haar dat je er een artikel over hebt geschreven. Extra publiciteit is nooit weg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *