Spotted by Locals: unieke reistips direct op je smartphone

Door  |  0 reacties

Heb je ooit tijdens een citytrip rondgewandeld niet goed wetende waar je nou lekker kunt eten zonder dat je in een tourist trap valt of zonder te weten waar nu alle leuke, lokale boetiekjes zijn? Dat hoeft niet meer! Met de app Spotted by Locals heb je een handig overzicht van de beste spots van een stad, samengesteld door degenen die het het beste weten… de inwoners!

Alle hotspots verzameld

Spotted by Locals appIn de app vind je een alfabetische lijst met daarop alle restaurants, bars, winkeltjes, markten en andere leuke plekken. Al deze spots zijn voorzien van een beschrijving, adres en openingstijden en vaak vind je er ook handige aanraders, gemiddelde prijzen en een foto bij.

Verder heeft de app ook een uitgebreide stadskaart waarmee je onderweg eenvoudig kunt zoeken naar spots die dichtbij jouw locatie zijn. Een andere handige functie is dat je spots als favoriet kunt markeren, zodat je ze binnen de app en op de kaart eenvoudig kunt terugvinden.

Ontdek alles offline

Je download de volledige app thuis via WiFi. Je hoeft je tijdens je vakantie dus geen zorgen te maken over een downloadlimiet, alle informatie en de kaart zijn dan offline beschikbaar. Wanneer je op de kaart wilt zien waar je precies bent en welke spots dichtbij zijn, moet je wel je GPS aanzetten.

Houd er wel rekening mee dat de app vooral bedoeld is voor onontdekte eettentjes en winkeltjes door de hele stad, inclusief de buitenwijken. Wanneer je op zoek bent naar toeristische informatie over bezienswaardigheden, dan is dit niet de app voor jou.

Download & go!

Er zijn inmiddels reisgidsen van 61 steden in Europa en Noord-Amerika beschikbaar en dit aantal blijft groeien. Voor iedere specifieke stad is er een eigen app beschikbaar, zoek dus in je appstore voor Spotted by Locals plus de stad waar je naartoe gaat. De app kost € 3,99 per stad. Wil je liever niet betalen voor de dienst? Op de website Spotted by Locals vind je voor alle steden ook allerlei goede tips. Je moet je dan echter thuis voorbereiden en hebt dan niet het voordeel van het vinden van leuke plekjes onderweg via de offline map in de app.

Review: een unieke kijk op Rome

Ik probeerde de app onlangs tijdens een citytrip in Rome en ik heb er veel gebruik van gemaakt. Een goedkope en heerlijke maaltijd in een gezellige volksbuurt, de beste koffie van de stad en een handige kaart die mij terug naar het hotel leidde… Voor mij het geld waard! Dankzij de app kwam ik op plekken waar ik anders nooit naartoe was gegaan.

Heb jij al eens een stad ontdekt via de Spotted by Locals app?

Ga nu naar de website van Spotted by Locals om alle steden te bekijken én te downloaden >>

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *