Hemsley & Hemsley: de kunst om goed te eten

Door  |  1 reactie

Onlangs werden we uitgenodigd voor een workshop van de zusjes Hemsley & Hemsley. Wat een leuke en inspirerende ochtend was dat zeg. Behalve dat Jasmine en Melissa veel lieten zien en proeven vertelden ze vooral (en zeer gepassioneerd) over waarom ze eten zoals ze eten.

Het is duidelijk dat ze grondig te werk zijn gegaan bij het bepalen welke voeding ze wel en welke vooral niet willen eten. Vanuit die passie voor goed eten is hun boek De kunst om goed te eten ontstaan.

Wat kun je verwachten van De kunst om goed te eten?

Hemsley & Hemsley: de kunst om goed te etenDe kunst om goed te eten is een boek waarmee je direct aan de slag kunt en waarvoor je echt geen briljante keukenprins(es) hoeft te zijn.

De recepten zijn verdeeld in de categorieën ontbijt, soepen, salades, bijgerechten en snacks, vlees en vis, groentegerechten, dressings en dips, gebak en nagerechten en dranken. Een zeer compleet receptenaanbod waarmee je voorlopig vooruit kunt.

Behalve talloze recepten vind je ook handige lijstjes en overzichten die je op weg helpen. Bijvoorbeeld ‘tien dingen om vandaag te doen’, ‘twaalf gulden regels’ of ‘de keukenvoorraad’.

Boil your bones

Jasmin en Melissa strijden voor dagelijks gebruik van ‘broth’. Zelf getrokken bouillon van botten. Waarom? Omdat dieren die een goed leven hebben gehad en die zich hebben gevoed met de natuur je kunnen voorzien van essentiële voedingsstoffen. En laten die nu in de botten zitten.

Door het koken onttrek je al die kostbare stoffen uit de botten en ontstaat er behalve een zeer voedzame ook een heerlijke bouillon die je op tal van manieren kunt gebruiken. Kortom: boil your bones!

Onze favoriete recepten?

Tijdens de workshop hebben wij al het een en ander mogen proeven en daarna zijn we thuis ook aan de slag gegaan. En nee, we hebben echt nog niet alles geprobeerd, maar we hebben wel een paar favorieten die we hebben geproefd/gemaakt/willen maken:

 • Krokante granola met kaneel boekweit
 • Kokos-amarantpudding uit de oven
 • Kip Tinola
 • Doperwten-perziksalade met geitenkaas
 • Runderragù en courgetti
 • Langzaam gebraden lamsvlees met ansjovis
 • Terrine van rode biet en geitenkaas
 • Amandel-custardtaartjes met aardbeien

Win, win, win!

Helaas, deze winactie is reeds verlopen. De winnaar is reeds per mail ingelicht en heeft een maand om de prijs te innen, anders zullen we een ander gelukkig winnaar selecteren. Ga naar onze win-pagina voor andere leuke acties.

De kunst om goed te eten is dé sensatie van de Engelse kookboeken-scene van 2014. Het boek belandde direct na verschijning hoog in de bestsellerlijsten. Tijd om Nederland te veroveren! En als je nu al wilt genieten, kun je hem via de link hieronder direct bestellen.

Titel: De kunst van goed eten
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 29,95

Bekijk Hemsley & Hemsley, de kunst om goed te eten op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

 1. Marianne

  1 april 2015 at 09:58

  Ik doe graag mee want dit klinkt voor ons als een wel heeeeel aantrekkelijk boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *