Pasen met kinderen? 9x de leukste Paasactiviteiten

Door  |  0 reacties

Paaseieren zoeken is natuurlijk dé activiteit om met kinderen te doen. Behalve eieren in de tuin verstoppen is er nog veel meer leuks te verzinnen. Om je de moeite te besparen zochten we er een aantal voor je bij elkaar.

Familietradities zijn super leuk. Ze zorgen voor speciale momenten die je blijft herinneren. Pasen biedt voldoende mogelijkheden om terugkerende tradities te creëren. Behalve Paaseieren versieren is Paaseieren zoeken ook bij uitstek geschikt. Maar om nu iedere jaar hetzelfde rondje tuin te doen…. Kijk wat er nog meer voor leuks mogelijk is!

Pasen met kinderen, paasactiviteiten

9x activiteiten voor een geslaagde Pasen met kinderen

1. Knip uit een stuk karton de afdruk van de voeten van de paashaas (de maat bepaal je helemaal zelf uiteraard) en leg met behulp van bloem een speurtocht aan. Uiteraard wel voldoende eieren verstoppen onderweg.

2. Rotweer en/of geen zin om Paaseieren te verstoppen én te zoeken? Bingo is altijd goed en zeker deze Jelly Bean Bingo.

3. Ezeltje…. o nee…. Paashaasje Prikje! Met deze gratis printable trakteer je de kids op een superleuke activiteit.

4. Deze vergt wat knutselwerk maar dan heb je ook wat. Stop voordat je ballonnen opblaast een paar paaseitjes in de ballon. De ballonnen die al rollend in de Paashaas(doos) terecht komen mogen worden doorgeprikt om de prijs te bemachtigen!

5. Ook leuk, een Paashaas-zaklopen-wedstrijd! Levert ook gegarandeerd super schattige foto’s op voor het familie-album.

6. Een eierrace is op zich altijd goed voor hilariteit. Maar geeft ook een ongenadige bende. Vervang de rauwe eieren door gevulde waterballonnen en de schade valt ineens best te overzien. Althans, als je het buiten doet natuurlijk.

7. Ga jij een beetje fröbelvreugde niet uit de weg? Dan is dit misschien een leuk idee voor de komende Paasdagen. Paas-pittenzakken-gooien!

8. Ook leuk; voor ieder kind een Paaspuzzel maken met behulp van ijslollystokjes. Of samen met de kinderen maken natuurlijk.

9. En tot slot: creatief met knijpers! Doodgewone houten knijpers samen met de kinderen omtoveren tot Paashazen!

Voldoende inspiratie voor een geslaagde Pasen met kinderen?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *