Laat je smartphone met rust & plant een boom!

Door  |  0 reacties

Hoe vaak check jij jouw smartphone? Even kijken of er nieuwe updates zijn op social media, snel nog even je mail checken en voor je het weet ben je volledig afgeleid van waar je mee bezig was. Herkenbaar? Een smartphone is natuurlijk super leuk en handig, maar is soms moeilijk weg te leggen. De app Forest helpt je hierbij: laat je smartphone met rust en plant een boom!

Meestal zorgt een nieuwe app ervoor dat je vaker je smartphone gaat gebruiken, zeker als het een verslavend spelletje is. De app Forest zorgt juist voor het tegenovergestelde en helpt je om vaker je smartphone even met rust te laten. Deze app is bijvoorbeeld heel handig als je gefocust aan het werk wil blijven.

Hoe werkt de app Forest?

Het is heel simpel, je opent de Forest app en stelt de tijd in dat je gefocust aan het werk wil blijven. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je smartphone met rust laten. Als je toch in de verleiding komt om even je smartphone te checken word je geholpen om weer terug te keren naar je werk door bemoedigende woorden als Hang in there, Stay focused en Go back to work.

In 30 minuten heb je een boom

Forest app, focus op je mobielBehalve bemoedigende woorden die je helpen gefocust te blijven, is het zien groeien van jouw boom een leuke extra motivatie. Voor elke 30 minuten dat je gefocust blijft wordt je beloond met een boom in jouw bos. De tijd is per 5 minuten instelbaar van 30 tot 120 minuten.

Voor elke 30 minuten wordt er een zaadje geplant en zie je deze uitgroeien tot een boom. Zodra je de app verlaat, krijg je een waarschuwing om terug te keren naar de Forest app. Doe je dit niet dan blijf je achter met een verdorde boom. Voor elke boom die je laat groeien, spaar je punten die zijn in te wisselen voor speciale boomsoorten. Zo kun je jouw bos opvrolijken met een bloemetjesboom of boomhut.

Statistieken worden ook voor je bijgehouden. Per dag, week en maand kun je zien hoe lang je gefocust bent gebleven en in welke categorie. Je kunt de app gebruiken om gefocust aan het werk te blijven, maar kan bijvoorbeeld ook kiezen voor ongestoord lezen of rusten.

De app Forest kost € 0,99 en is het zeker waard. Het werkt heel simpel en helpt je gefocust te blijven!

Download de app Forest in de iTunes store >>
Download de app Forest in Google Play >>

Reacties

Jo (32) raakt niet uitgepraat over hardlopen en bezoekt graag concerten en festivals. Ze houdt van lekker eten & drinken, lezen en schrijven. De zon en mooie duurzame producten maken haar blij. Ze is nog lang niet uitgereisd en is dol op sushi en NYC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *