Vier plus één

Door  |  1 reactie

Alle leuke boeken komen tegelijk uit en dat betekent dat goede boeken wel eens langer dan gewenst op de plank blijven liggen. Vier plus één is zo’n pareltje dat eigenlijk voorrang had moeten krijgen.

Vier plus één is het nieuwste boek van Jojo Moyes, de schrijfster van de bestseller Voor jou. En dit belooft wederom een bestseller te worden. Nadat ik deze had gelezen, vroeg ik me serieus af waarom ik deze niet eerder van de grote stapel had meegepakt. Ontroerend, meeslepend én meer.

Waar ‘Vier plus één’ over gaat

Vier plus één, Jojo MoyesJess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.

Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

Waarom het zo’n geweldig boek is

Wat klinkt als een normale chicklit blijkt veel meer dan dat. Het boek is puur, grappig en oprecht. De band met Jess en haar dochter en stiefzoon is ontroerend, haast jaloersmakend.

Maar het boek is ook verdrietig; een moeder die zo haar best doet en er maar niet in slaagt om haar kinderen dat te geven wat ze het liefst willen. Het draait echter niet alleen om familie, het is ook een liefdesverhaal. Met de geweldige Ed. Oh, en ook een komisch epistel van een roadtrip.

En dan mag Norman, de grote huislobbes, niet vergeten worden in het verhaal. Net als (bijna) elk ander karakter in dit boek, steelt deze hond jouw hart. En Jojo Moyes doet dat ook, door weer een geweldig verhaal neer te zetten. Wanneer komt haar volgende boek uit?

Titel: Vier plus één
Uitgever: De Fontein
Prijs: € 19,99

Bekijk Vier plus één van Jojo Moyes op bol.com

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Vivian

    9 april 2015 at 18:05

    Dit klinkt eigenlijk wel als een heel mooi boek! Ik heb Voor jou van haar ook in de kast staan, wil ik ook heel graag lezen binnenkort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *