Finally Rokjesdag! 9x de leukste rokjes

Door  |  0 reacties

Weg panty’s, weg lange broeken, het is weer warm genoeg voor blote benen. Tijd om de leukste rokjes uit de kast te trekken voor Rokjesdag. Want dat is het vandaag!

Wat is Rokjesdag?

Rokjesdag is de dag waarop Nederlandse vrouwen massaal hun blote benen tonen, de dag waarop het warm genoeg is om de panty’s en maillots achterwege te laten. En ook de dag waarop mannen steevast spieren in hun nek verrekken. Gezien het wisselvallige weer in Nederland is er geen vaste dag waarop deze plaats vindt, maar doorgaans is dit medio april. En dit jaar is het dus vandaag Rokjesdag!

Hoewel veel mensen denken dat Martin Bril de bedenker is van de term Rokjesdag is hij dit niet. Hij is wel diegene die het woord populair maakte, door deze te gebruiken in een column in 1996 in het Parool. Daarna zou hij deze regelmatig herhalen in onder andere de Volkskrant. En inmiddels is de term geheel opgenomen in de Nederlandse taal. Het staat zelfs in de Van Dale.

Tijd om op zoek te gaan naar de leukste rokjes, waarin je veel been ziet. Want dat hoort op Rokjesdag!

Rokjesdag, de leukste rokjes

Alles over deze leuke rokjes

1. Zo’n soepelvallende rok kan niet anders dan goddelijk zitten!

2. Is jouw kledingkast gevuld met lieve en romantische kleding? Dan kan deze rok van Benetton daar prima bij!

3. Extra opvallen op Rokjesdag? Wat dacht je van deze chiffon-rok in een knallende kleur? Als je minder wilt opvallen; hij is er ook in het zwart.

4. Aztek blijft ook dit jaar terugkomen in de winkels, en daar zijn we maar wat blij mee bij Like & Love (it!). Dit rokje van Even&Odd staat hoog op ons verlanglijstje.

5. Ga op chique met deze mini-rok (wat mag, want op Rokjesdag willen we veel blote benen zijn) in de kleur taupe/goud.

6. Omdat geen enkele rok zo makkelijk te combineren is als een spijkerrok

7. Op zoek naar een rok die niet alleen Rokjesdag-proof is, maar ook geschikt is voor kantoor? Check deze imitatieleren rok van Mango.

8. Zwier de lente in met deze vrolijke plooirok van Vila Vichrista. Laat je niet afschrikken door het drukke motiefje, je kunt hem mooi combineren met bijvoorbeeld een witte blouse.

9. Van deze vrolijke rok krijg je toch een instant zomergevoel?

Voor welke van deze leuke rokjes ga jij vandaag het liefst?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *