Masters of Sex: wetenschappelijk seksonderzoek in de jaren vijftig

Door  |  1 reactie

Masters of Sex is een intrigerende dramaserie met grote sterren als Michael Sheen en Lizzy Caplan waar je vanaf het begin af aan meteen ingezogen wordt. De verhaallijn speelt zich af in de jaren vijftig en zestig en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van dr. William Masters en Virignia Johnson, twee pioniers op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar seksualiteit.

Je maakt mij veel gelukkiger met een goede serie dan met een film, en ik volg er dan ook veel. De komende tijd geef ik jullie dan ook een kijkje in mijn favoriete series. Vandaag is Masters of Sex aan de beurt.

Het achtergrondverhaal

Masters of SexDe Amerikaanse gynaecoloog William Howell Masters en de psycholoog Virginia Eshelan Johnson waren een van de eersten die bewust laboratoriumstudies uitvoerden gericht op het leren over de seksualiteit van mensen. Wat klein begon in een ziekenhuis in St. Louis groeide uit tot wereldwijde erkenning en nieuwe kennis over menselijke seksualiteit. Hun studie stond aan het begin van een wereldwijde seksuele revolutie, vooral omdat Masters en Johnson ook aandacht besteedden aan vrouwelijke orgasmes en homoseksualiteit.

Waarom de serie zo boeiend is

In de serie Masters of Sex wordt het verhaal van Masters en Johnson geweldig weergegeven. Niet alleen is het zeer interessant om meer te weten te komen over de denkwijzen in de jaren vijftig over seksualiteit en hoe het eerste wetenschappelijke onderzoek naar seksualiteit plaatsvond, maar ook de personages in de serie zijn zeer boeiend en er wordt goed geacteerd. Doordat seksonderzoek in die tijd nog zeer controversieel was, heeft dit grote invloed op de persoonlijke levens en vriendschappen van de hoofdpersonen. Daarnaast geeft de serie je een kijkje in het dagelijks leven en de popcultuur van de jaren vijftig en komen er natuurlijk de nodige romances in voor.

Goede reviews & nominaties in overvloed

Masters of Sex begon in Amerika in september 2013 op Showtime en dit jaar gaat daar het derde seizoen van start. De serie heeft vele goede recensies gekregen en is genomineerd voor verschillende awards waaronder Best Drama Series bij The Golden Globes en Most Exciting New Series bij de Critics’ Choice Television Awards. Recensenten prijzen het originele onderwerp, de prachtige weergave van de jaren vijftig en het sterke acteerwerk in de serie.

Seizoen 1 van Masters of Sex is nu te bekijken op Netflix, maar je kunt ook de dvd kopen op Bol.com.

Titel: Masters of Sex
Filmproducent: Sony Pictures Home Entertainment
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

1 reactie

  1. Vivian

    25 april 2015 at 13:17

    Hij staat in mijn Netflix-lijst, lijkt me erg goed! Ook best gewaagd voor het preutse Amerika.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *