Bijzonder kleurboek: uit het leven van Van Gogh

Door  |  0 reacties

Op 29 juli is het al weer de 125e sterfdag van Vincent van Gogh, één van Nederlands grootste kunstenaars. Op diverse plekken in Europa zal hier aandacht aan worden gegeven, zo ook uiteraard in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Maar dit museum komt ook met iets anders unieks: het boek Kleur je eigen Van Gogh.

Het leven van Vincent Can Gogh

Pas op zijn 27e besloot Vincent van Gogh om kunstenaar te worden. De eerdere carrière moves die hij had gemaakt – bediende in een kunsthandel, schoolmeester, boekverkoper, student, prediker – bleken niet te zijn wat hij wilde. Laat begonnen dus, maar de korte periode waarin hij kunstenaar was heeft de kunstgeschiedenis voorgoed veranderd. Nog elk jaar komen mensen van over de hele wereld naar Amsterdam om het werk van van Gogh te bewonderen.

Kleurboek Vincent van GoghHet Van Gogh Museum in Amsterdam beheert – en hoe kan het ook anders met die naam – ’s werelds grootste collectie werken van Vincent van Gogh. Hun missie? Het leven en het werk van van Gogh (en overigens ook de kunst van zijn tijdgenoten) voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Ze doen dit door middel van hun vaste collectie, maar ook met tijdelijke exposities, publicaties, films, evenementen en… een uniek kleurboek dus.

Over het Van Gogh kleurboek

In het kleurboek zijn 30 werken van Van Gogh opgenomen, omgezet naar kleurplaten. Zo vind je in dit boek zijn bekende zelfportret met grijze vilten hoed, maar ook de fameuze zonnebloemen. En wat dacht je van ‘De zaaier’? Tijd om te kijken hoe ver jij als kunstenaar komt!

Titel: Kleur je eigen Van Gogh
Uitgever: Karakter Uitgevers
Prijs: € 14,99

Bekijk kleurboek van Van Gogh op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *