Headspace app: moderne meditatie voor iedereen

Door  |  0 reacties

Ondanks dat biologisch en bewust leven hot is tegenwoordig, heeft meditatie bij velen nog steeds een stoffig en zweverig imago. Niets is echter minder waar! De moderne app Headspace richt zich op iedereen die weleens een rustmomentje in een drukke dag vol werk, sociale contacten en andere verplichtingen kan gebruiken. Train je brein!

Je geest in de sportschool

Headspace appHeadspace is zo ontworpen dat meditatie voor iedereen toegankelijk wordt. Het doel van de app is om iedereen met een druk leven te helpen bij het verlichten van stress en andere zorgen. Wat zo fijn is aan Headspace is dat het alle zweverigheid uit het mediteren haalt.

De app is supermodern, zit vol met geweldige animaties en behandelt situaties waar we allemaal dagelijks mee in aanraking komen. Je kunt via de app allerlei lessen volgen die je helpen om een moment van rust te pakken tijdens een drukke dag. Zelfs als je maar 10 minuten over hebt tijdens een treinreis naar kantoor of school is dat genoeg.

Van monnik tot miljonair

Alle lessen zijn niet zomaar in elkaar gezet, de bedenker van Headspace is zeer ervaren op het gebied van mindfulness. De Britse Andy Puddicombe was tijdens zijn universitaire studie ongelukkig en besloot om af te reizen naar Himalayas. Daar werd hij jarenlang getraind tot een boeddhistische monnik. Na zijn terugkeer in Engeland besloot hij om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken en zijn app Headspace is inmiddels een wereldwijd succes en miljoenenbedrijf.

Niet alleen zit al Andy’s kennis over meditatie in de lessen, ze worden ook ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken. Zo is er uit onderzoek van neurologen gebleken dat meditatie stressverlichting in je brein kan activeren en je brein zelfs positief en blijvend kan veranderen.

Prijs & gebruik

Je kunt je aanmelden via de website of de app van Headspace. Na je aanmelding kun je een gratis programma van tien meditatielessen uitproberen. Deze lessen duren 10 minuten per dag, zijn zeer geschikt voor beginners en bevatten een goede uitleg. Bevalt Headspace je en wil je ermee door? Dan kun je een abonnement afsluiten. Zoals ze het bij Headspace zelf noemen: a gym membership for the mind. Dit abonnement kost € 5,99 per maand en hiervoor krijg je een jaar lang toegang tot alle lessen in de app.

Sta jij open voor moderne meditatie? Download Headspace nu in de Apple store of in de Google Play Store en probeer het uit.

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *