Mason jars in de keuken: 9x eten in een potje

Door  |  1 reactie

Overgewaaid uit Amerika en nu ook populair in Nederland: mason jars. Handige potten die zeker in de keuken goed van pas komen. Om je favoriete recepten in te maken bijvoorbeeld.

Mason jar is een verzamelnaam voor bewaarpotten met een schroefdop vernoemd naar de uitvinder ervan John Landis Mason, hoewel je ze ook met andere sluitingen hebt tegenwoordig. Nadat ze in Amerika in één keer mega-populair werden, waaide deze trend over naar Nederland. En ook wij zijn fan van mason jars, want weet je dat je deze potten voor 1.001 doeleinden kunt gebruiken. En dan bedoelen we niet alleen om je rijst en koekjes in te bewaren…

Mason jars in de keuken

9x mason jars in de keuken

1. Appeltaart in een potje: leuk om mee te nemen naar het werk, of tijdens een picknick. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat jouw appeltaart beschadigt.

2. Niet alleen taart kun je prima in mason jars bereiden, je kunt de potjes ook gebruiken voor de lekkerste desserts. Wat dacht je van deze lemon meringue cake.

3. Bereid je vast voor op de warme zomerdagen! Haal mason jars in huis voor de lekkerste zelfgemaakte ijsthee.

4. Noedel soep mee naar je werk? Stop alle ingrediënten in een mason jar en de volgende dag hoef je alleen nog maar een waterkoker te scoren. Kokend water er overheen en klaar is je noedel soep.

5. Quinoa & mason jars: beiden erg populair. Combineer deze met dit ontbijt in een potje.

6. Mjammie, chicken pot pie!

7. Van deze salade caprese krijg je toch direct trek? Helemaal omdat hij er extra leuk uit ziet in een mason jar.

8. Nog één voor de toetjesliefhebbers: cheesecake in een potje.

9. Wist je dat mason jars bij uitstek geschikt zijn om salades in mee te nemen? Vul je mason jar laagje voor laagje met je ingrediënten. Eenmaal lunchtijd (bijvoorbeeld op het werk) mix je het eenvoudig op een bord. Inspiratie op doen voor mason jar salades doe je met dit handige receptenboek.

Wij halen de mason jars vast in huis! Voor welk eten in een potje ga jij?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Marijke I easydailyfood

    9 mei 2015 at 11:11

    Alles staat zo leuk en schattig in deze potjes. Leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *