Variatie in de Italiaanse keuken: 9x zelfgemaakte pizza

Door  |  1 reactie

De pizza wordt meestal gezien als een makkelijke maaltijd, maar je kunt het ook anders aanpakken en er een culinair hoogstandje van maken. Leuk, lekker en stuk gezonder! Maak je eigen deeg (hoe je dat doet lees je hier) of koop kant-en-klaar deeg en beleg de pizza vervolgens met je favoriete, verse ingrediënten.

Wat champignons hier, wat geraspte kaas daar… het beleggen van je eigen pizza is niet moeilijk. Je kunt het echter zo spannend maken qua ingrediënten als je zelf wilt! Denk out of the box en wissel eens met toppings. Doe inspiratie op voor je volgende Italiaanse avondje met deze 9 heerlijke recepten voor zelfgemaakte pizza.

9 x pizza

Recepten voor 9 goddelijke pizza`s

1. Deze pizza met portobello, paprika en pesto pizza is vrij simpel te maken en door de verse paddenstoelen en andere ingrediënten krijgt de pizza een heerlijke aardse smaak.

2. Dankzij de mediterrane smaken is deze pizza met zongedroogde tomaat, olijf, pesto, salami, paprika een heerlijke optie voor een zonnige dag!

3. Een minder voor de hand liggende, maar zeker niet minder lekkere optie, is deze pizza met bacon, prei en spruitjes. Ja, echt… spruitjes!

4. Tijdens het aspergeseizoen wil je deze heerlijke groente natuurlijk zoveel mogelijk eten. Een goede combinatie is deze asperges, doperwten en geitenkaas pizza.

5. Dubbele koolhydraten? Deze pizza met aardappel, mozarella, tijm en rozemarijn van Jamie Oliver bewijst dat het prima kan!

6. Ben je een vleesliefhebber? Combineer dan bacon, kip en pesto en smul van een heerlijke pizza.

7. Pompoen is verrassend veelzijdig! Ook op deze pizza is de groente een heerlijke toevoeging. Combineer het met wat bacon en gekarameliseerde ui en je hebt een winnaar!

8. Houd je van wraps, maar wil je wel eens iets anders? Beleg dan eens een pizza met heerlijke Mexicaanse kruiden en ingrediënten als bonen, maïs en paprika. E voila, een heerlijke Mexicaanse pizza!

9. Dit Jamie Oliver recept bewijst dat vis en pizza ook heerlijk samengaan. Combineer mozarella, ansjovis, chili en kappertjes en proef de Italiaanse zomer!

Wat is jouw geheime ingrediënt voor de perfecte zelfgemaakte pizza? En welke van deze recepten wil jij graag uitproberen?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

1 reactie

  1. Anneke

    9 mei 2015 at 21:50

    Ik wil ze allemaal uitproberen.
    Ik beleg mijn pizza geregeld met zalm, ui, champignons, paprika en mozzarella.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *