Must have in je keuken: het forest feast kookboek

Door  |  0 reacties

De ondertitel van dit kookboek luidt ‘eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuis’, maar laat je niet afschrikken als je geen vegetariër bent hoor. Het forest feast kookboek staat namelijk boordevol heerlijke gerechten die ook prima te combineren zijn met een stukje vlees. Lees je mee?

In 2011 besloot Erin Gleeson samen met haar man het roer om te gooien en haar drukke leven als succesvolle freelance fotograaf in New York om te wisselen voor een stuk minder hectisch leven in de bossen van Californië. Al zoekende naar een nieuwe invulling van haar leven, startte ze de blog The Forest Feast. En uit dat blog ontstond uiteindelijk Het forest feast kookboek.

Wat kun je verwachten van Het forest feast kookboek?

Forest Feast kookboekHet kookboek van Erin Gleeson oogt als een sprookjesboek als je naar de omslag kijkt. De fotografe en kunstenares liet zich inspireren door haar bosrijke omgeving en maakte een bijzonder kookboek met maar liefst 100 recepten. De vormgeving is bijzonder en origineel te noemen. Zo vind je geen standaard opsomming van de ingrediënten maar een mooi geïllustreerd overzicht met foto’s van de benodigde ingrediënten. Pagina na pagina de mooiste foto’s en illustraties. Een feestje om te lezen!

Kenmerkend voor de recepten van Erin is het gebruik van weinig ingrediënten waarmee ze smaakvolle combinaties heeft bedacht. Na een inleiding die in het kort vertelt hoe Erin tot het maken van dit kookboek is gekomen, vind je alle recepten onderverdeeld in de categorieën hapjes vooraf, cocktails, salades, groentegerechten en zoete gerechten.

Tussen alle recepten door geeft Erin je ook nog een kijkje in haar woonomgeving; letterlijk midden in het bos, omgeven door reusachtige bomen.

Onze favoriete recepten?

Deze recepten uit Het forest feast kookboek hebben wij op ons ‘to do’-lijstje voor de keuken gezet en dat lijstje gaat in een rap tempo korter worden, omdat ze perfect zijn voor de zomer die bijna voor de deur staat:

 • Gebakken brie
 • Aardbeien salsa
 • Citroen-basilicum mojito
 • Aardappel-sperziebonen-salade
 • Watermeloensalade
 • Aardbeiensalade met komkommerlinten
 • Laurieraardappels
 • Aardbeien-rucolawrap
 • Griekse parfaits
 • Gebakken bananensplit
 • Appel en honing-taart
 • Challe

Vegetariër of niet, dit is een prachtig kookboek voor in je collectie en zeker ook om cadeau te doen!

Titel: Het forest feast kookboek
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 24,95

Bekijk op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *