9x dé zomerdrankjes van 2015

Door  |  1 reactie

De zomer nadert en daarmee ook het terrassenweer! En ieder jaar is er wel een ander drankje dat tot hét zomerdrankje wordt bestempeld. Vorig jaar waren Hugo Rosé, Dreamline Sparkling en Limonsecco populair. Wij zochten voor je uit welke zomerdrankjes en -mixjes dit jaar hot zijn.

Behalve op het terras is een lekker zomerdrankje ook heerlijk in eigen tuin. Lekker borrelen met vrienden tot laat in de avond. En misschien maakt het jou helemaal niet uit of jouw drankje ‘2015’ is, wellicht zit er een lekker drankje voor je tussen om eens iets anders te proberen. Volgens trendwatchers zijn deze negen dé favorieten voor zomerdrankjes van 2015.

Zomerdrankjes 2015

Alles over de zomerdrankjes van 2015

1. Sangria? Nee. Dit Spaanse zomerdrankje heet Tinto de Verano (tinto = rode wijn, verano = zomer) en bestaat uit rode wijn en bitter lemon of Fanta. Lekker fris op een warme zomerdag.

2. Gin tonic is het helemaal deze zomer. Dit klassieke drankje is op het moment heel populair en dé mix in clubs en bars in Spanje en België en dat waait ongetwijfeld over naar ons landje!

3. Good old Amaretto mag deze zomer ook met ginger-ale. Met wat limoen zorg je voor een fijne balans tussen het zoet van de Amaretto en het pittige van de ginger-ale. De Amaretto Ginger!

4. Deze zomer zul je ginger-ale overal tegenkomen in mixjes. Deze gin-ginger bijvoorbeeld. Lekker verfrissend met veel ijs en een toefje munt.

5. Tequila kennen we vooral als drankje waarbij je eerst zout van je hand likt, daarna een shot tequila drinkt om tot slot in een stuk citroen te happen. In de mix met, daar is ‘ie weer, ginger-ale is de tequila ginger een heerlijk drankje voor deze zomer.

6. Deze blueberry-gin ziet er echt waanzinnig lekker uit. De zoete blauwe bes doet het goed met de de fruitige jeneverbessensmaak van gin.

7. Ok, ok, whisky schijnt ook hip te zijn én uiteraard ook in de mix met ginger-ale. Deze honing-variant spreekt ons wel aan als we gaan voor de whiskey ginger-ale.

8. 2013, 2014 én 2015: mojito zal wat ons betreft altijd hand-in-hand samen gaan met de zomer. Wat dacht je van deze aardbeien-mojito? Meer zomers dan aardbei kan fruit toch niet zijn?

9. Ben jij de BOB? Verse thee is het ook helemaal deze zomer. Lekker toch, het is ook een prima dorstlesser. Verse muntthee bijvoorbeeld. Lekker verfrissend op een warme dag of na de maaltijd.

Is het al zomer? Dan kunnen we schaamteloos deze zomerdrankjes van 2015 gaan proeven op het terras.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Laura - Dagelijkse hap

    17 mei 2015 at 18:23

    Ik zou echt alles zo naar binnen slobberen, wat lijken ze me heerlijk!! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *