Lekker zomers: 9x recepten met nectarines

Door  |  0 reacties

De geur van rijpe nectarines is de geur van zomer. Dit zoete en sappige fruitje snackt heerlijk uit de hand weg, met of zonder schil. Maar er kan nog veel meer met nectarines. Wij zochten daarom negen recepten met nectarines voor je uit.

Nectarines zijn zogeheten steenvruchten (vanwege de pit) en ze zijn een spontaan opgetreden variant van de perzik. Daar waar een perzik een geel-rode, fluweelachtige schil heeft die kwetsbaar is (en mij persoonlijk de kriebels geeft), heeft de nectarine een gladde schil en is veel minder kwetsbaar.

Nectarines vindt je vooral in de periode van mei tot september en dan worden ze meestal vanuit Italië naar Nederland gebracht. Vanaf januari tot en met maart komen de vruchten over het algemeen uit Chili.

Een nectarine weegt ongeveer 90 gram en telt als 1 stuk fruit. Bewaar nectarines op een koele plaats (12-15C), dan blijven ze zo’n drie dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren maar dat heeft wel een negatieve uitwerking op de smaak. Gewoon direct één van deze recepten met nectarines maken dus!

Recepten met nectarines

9x recepten met nectarines

1. Deze lavendel-nectarine-muffins schreeuwen zomer. En lekker, dat roepen ze ook nog. Snel proberen dus!

2. Stel je voor: einde van de middag, in de zon, een lekker hapje en dan deze nectarine mojito. Mijn mede-redacteur Laura zal deze (als ware mojito-fan) veelvuldig maken gok ik zo.

8. En terwijl jij dan van je mojito geniet, verras je je kinderen met home made nectarine-yoghurtijs van slechts drie ingrediënten.

4. Pizzatijd! En dan wel zelfgemaakt met necatrine, basilicum, blauwe kaas en balsamico. Dat wordt smullen.

5. Deze kleurige Nectarine-basilicum-salsa doet het goed bij tal van gerechten of tijdens een barbecue. En hij past ook prima bij die pizza….

6. Bakken en nectarines zijn een mooie combinatie. Deze nectarine-amandel-galette ziet er toch heerlijk uit?

7. Nog zo’n bakrecept dat er super lekker uitziet: nectarine & citroen cake. Daar doe je je visite ongetwijfeld een plezier mee.

8. Deze in boter en Amaretto gebakken nectarines met vanille-mascarpone zien er uit als een perfect zomertoetje.

9. Kom je om in de rijpe nectarines? Dan kun je er altijd nog jam van maken. Nectarine-vanille-jam bijvoorbeeld. Super lekker op een vers gebakken broodje of door de yoghurt.

En, loopt het water je al in de mond van deze recepten met nectarines? Snel nectarines inslaan dan en aan de slag.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *