Verrassende barbecue recepten voor zwoele zomeravonden

Door  |  0 reacties

Zomerse temperaturen, verleidelijke geuren van gekruid vlees, gelach van vrienden en familie: met deze ingrediënten moet je toch wel zin hebben om te barbecueën? Met het kookboek Tijd voor een barbecue wordt het extra leuk. Want in dit boek staan tal van verrassende barbecue recepten.

Tijd voor een barbecue!

Verrassende barbecue receptenIk weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons heeft de eerste barbecue al plaats gevonden. Niet alleen omdat zomers weer daarom vraagt, maar ook omdat we natuurlijk de verrassende barbecue recepten uit het kookboek Tijd voor een barbecue moesten proberen voor deze review. Geen straf!

In het boek Tijd voor een barbecue deelt de Australische chef-kok Ross Dobson zijn favoriete recepten. Van vis tot vlees, van marinades tot vegetarische gerechten. Maar dat niet alleen, het boek bevat talloze tips voor het beste bakresultaat en ideeën voor specerijen.

En zonder twijfel: met Ross Dobson aan je zijde zul je je vrienden en familie verpletteren met de lekkerste en meest verrassende barbecue recepten. Verwacht niet dat je daarvoor een meesterchef hoeft te zijn. Ross Dobson is van mening is dat barbecueën gelijk staat aan het bereiden van lekker, simpel eten. Geen abacadabra dus in dit boek.

Welke verrassende barbecue recepten komen er bij jou op tafel?

Als je net als ik gek bent op knoflook dan zul je zonder twijfel als eerst de gepekelde, gebakken kip met knoflooksaus uitproberen. Om je vingers bij af te likken. Ook de geurige kippakketjes worden op smaak gebracht met knoflook, en sojasaus en kaneel. En nog meer smaakmakers.

Wil je op de dag van de barbecue niet te veel rennen en ook tijd hebben voor je gasten? De gehaktballen van varkens- en kalfsvlees kun je de dag daarvoor al klaarmaken. Dat maakt ze zelf extra lekker, want de smaak kan er goed intrekken. Zelf ben ik overigens nog meer fan van lamsvlees, dus een barbecue is bij mij voortaan niet meer compleet zonder lamsvlees met olijvensalsa, of de lamsfilet met kruiden en pistache.

Veel mannen in de tuin? Die gaan vast voor een goed mals stukje biefstuk. Of nog liever: een ribstukje. Extra lekker met mierikswortelboter. Een andere optie is om de mannen pittig gemarineerde spareribs te serveren. Of nee, serveren. Laat ze ze zelf ook maar klaarmaken. Daar zijn mannen toch voor tijdens een gezellige barbecue?

Visliefhebber? Wat mij betreft zijn de Siciliaans gekruide vis, de klassieke knoflookgarnalen en de zalm met een krokant chilikorstje de toppers van Ross Dobson. Ook aan vegetariërs heeft de Australische kok gedacht. Je doet je groentenliefhebbende gasten ongetwijfeld een plezier met de gegrilde maïs met hete salsa, gegrilde venkel met kruidendressing en de kruidige pastinaak.

Als dat geen lekkere barbecue wordt met deze verrassende barbecue recepten, dan weet ik het ook niet meer!

Titel: Tijd voor een barbecue
Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
Prijs: € 15,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *