Hallo kersenseizoen! 9x kersen recepten

Door  |  0 reacties

Juni en juli zijn dé kersenmaanden van het jaar. In de kersentijd is de Betuwe the place to be met talloze kersenboomgaarden. Leuk om eens een bezoek te brengen aan zo’n boomgaard en dan natuurlijk weer naar huis te gaan mét heel veel heerlijke kersen. En met deze kersen recepten kun je daarna volop aan de slag!

Kersen zijn niet alleen heel erg lekker maar ze zijn ook super gezond. Ze bevatten waardevolle mineralen en vitaminen. In 100 gram kersen zit maar liefst 43% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A en 17% vitamine C.

Het is ook een goed idee om kersen te eten voordat je gaat sporten. De universiteit van Vermont heeft met een onderzoek aangetoond dat wanneer je veel kersen eet, de spieren veel sneller herstellen en spierpijn een stuk minder is dan wanneer je geen kersen eet. Prima excuus dus om flink in te slaan en aan de slag te gaan met deze kersen recepten.

Kersen recepten

Alles over deze kersen recepten

1. Gek op kersen én op ijs? Dan is deze kersensorbet echt iets voor jou. Lekker fruitig en luchtig ijsje op een warme zomerdag.

2. Deze kersen-amandel-scones doen het heel goed tijdens een ontbijt of high-tea in de tuin.

3. Oooohhhh kijk dan wat een briljante tosti! Met onder meer brie, kersen en pure chocolade.

4. Een dronken-kersen-taart. Briljant en superlekker voor een zomerse verjaardag.

5. Omdat redacteur Laura iets met mojito’s heeft mag deze verkoelende frozen cherry mojito niet ontbreken in onze top 9 kersen recepten.

6. Kersenclafoutis is een van oorsprong Frans gebakje. Dus: bon appetit!

7. Wie kent ‘m niet, de monchou-kersentaart. Zo niet, dan is het tijd om ‘m eens te proberen! En in het kersenseizoen vooral verse kersen gebruiken hè.

8. Een lekkere frisse maaltijdsalade kan altijd. Deze spinaziesalade met kersen en basilicum ziet er heerlijk uit.

9. Als je een etentje afsluit met deze kersentrifle heb je ongetwijfeld blije eters aan tafel. Het ziet er nog spectaculair uit ook.

Kom maar op met de kersentijd! Dan kunnen we al die fijne kersen recepten uitproberen.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *