Ciao Bella Italia! 9x Italiaanse gerechten

Door  |  1 reactie

Italië, één van de meest populaire vakantielanden ter wereld. Ben jij er ook geweest of ga je er naar toe deze zomer? Dan heb je ongetwijfeld genoten van al het lokale lekkers. Dus vonden wij het tijd om de meest populaire Italiaanse gerechten voor je bij elkaar te zoeken.

Ben jij een echte pizza-fan? Of eet je het liefst elke dag pasta? Beiden vind je terug in ons overzicht. Maar misschien ook wel inspiratie voor nog meer Italiaans lekkers. Kijk je mee?

Lekkerste Italiaanse gerechten

Alles over deze Italiaanse gerechten

1. Een absolute klassieker deze salade Caprese. Eenvoudig maar o zo lekker die combinatie van tomaat, mozzarella, basilicum, pesto en pijnboompitten.

2. Pizza met tonijn, kappertjes, pesto, rucola en mozzarella. Hoe Italiaans wil je het hebben…?

3. Over tijdloze Italiaanse gerechten gesproken, spaghetti bolognese. De favoriet van veel kinderen ook.

4. Lasagne is ook in veel Nederlandse huishoudens een populaire maaltijd. Deze variant met gerookte zalm en spinazie is het proberen waard!

5. Al eens van Polpettone gehoord? Dat is gehaktbrood maar dan op z’n Italiaans met allerlei verrassende laagjes.

6. Melanzane, oftewel auberginerolletjes met tomaat en Parmesan uit de oven. Dat ziet er toch heerlijk uit of niet?

7. Uiteraard mag hét Italiaanse dessert tiramisu niet ontbreken in dit lijstje van populaire Italiaanse gerechten. Van deze chocolate tiramisu loopt het water spontaan in je mond.

8. Een onwijze calorieënbom, maar oh wat een feest is het om dit op je dessertbordje te vinden: tartufo met custard.

9. Tot slot een lekker Italiaans broodje, de panettone. Je ziet ‘m in Nederland ook wel rond de Kerstdagen verschijnen in zo’n mooie doos als verpakking.

En, weet je nu wel wat je gaat eten vanavond? Op naar de supermarkt! Of de lokale Italiaan, dat kan ook… Voor ons wordt het in elk geval één van deze Italiaanse gerechten.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Linda

    20 juni 2015 at 19:45

    Wat een geweldige recepten, en gelukkig ook nog een aantal onbekende! Ik ga binnenkort voor de Polpettone, lijkt me heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *