Rendez Vous, de film of toch liever het boek?

Door  |  1 reactie

Ken je het gelijknamige boek van Esther Verhoef al? Wij wel en we vonden het zo’n fijn boek dat het in rap tempo uit was. Dus wilden we per se de verfilming zien en wel in de bioscoop waar de film Rendez Vous nu draait. 

Waar Rendez Vous over gaat

Het begin van de film doet sterk denken aan een aflevering van ‘Ik vertrek’. Simone emigreert met haar man Eric en hun twee jonge kinderen naar Frankrijk om daar het huis dat haar moeder haar naliet te gaan bewonen. Althans, dat huis is een bouwval en heeft grondige verbouwing nodig. Als snel komt het stel in contact met Peter, een Nederlandse aannemer die al jaren in Frankrijk gevestigd is. Peter en Eric worden de beste maatjes en Simone voelt zich meer en meer buitengesloten.

En dan is daar de jonge en goddelijke Michel, een van de bouwvakkers die wel aandacht voor haar heeft. Je raadt het al; hij verleidt haar, en ja ze laat zich ook verleiden, en al snel hebben ze een affaire. De ware (en nare) aard van Peter komt al snel aan het licht en Simone raakt de controle over haar leven kwijt. Het loopt snel uit de hand…. Nee,  de afloop van het verhaal zullen we niet verklappen, mocht je het boek niet gelezen hebben.

De film of toch liever het boek?

Voor ons duidelijk het boek. De film biedt een prima avondvermaak, daar niet van. Maar als je het boek gelezen hebt lijkt het alsof er iets te vluchtig door het verhaal wordt gegaan. En daardoor ontstaat niet de sfeer die je bij het lezen van het boek wel ervaart. De muziek die wordt gebruikt door de film is wel een extraatje welke je dan weer mist bij het lezen van het boek. Dus als je Rendez Vous nog niet gelezen hebt zou ik dat zeker snel doen. En daarna, als bonus, de film kijken. Want samen is het een prima combinatie. Snel naar Bol.com dus!

Bekijk op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Marion

    23 juni 2015 at 08:32

    Ik denk niet dat ik de film ga zien. Verwacht dat het een slap aftreksel is van het boek, dat ik echt de moeite van het lezen waard vond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *