Bitossi Home: mix & match jouw servies

Door  |  0 reacties

Ben jij op zoek naar een servies dat je eindeloos kan mixen en matchen? Het Italaanse merk Bitossi is nu in Nederland verkrijgbaar. Met de serie Bitossi Home veroverden ze ons redactiehart, en misschien ook wel de jouwe…

Deze zomer staat mij thuis een grote woonkamerverbouwing te wachten. Een nieuwe vloer, alle meubels nieuw en… nieuwe accentkleuren! Hoe cool zou het zijn om daar ook een bijpassend servies bij te hebben. Ik ging dus op zoek naar alternatieven, naar servies wat zelfs ik kon mixen en matchen zonder dat ik er ongelukkig van zou worden.

Tja, ik ben namelijk niet zo goed in mixen van verschillende soorten serviezen. Waar ik het bij een ander geweldig vind, word ik zelf altijd doodongelukkig van mijn eigen combi’s. Ik heb veel talenten, maar duidelijk niet op dat gebied. Waar vriendinnetjes moeiteloos alle bonte serviezen kunnen combineren, is het het bij mij allemaal net niet. Maar er moesten toch merken zijn die mij konden helpen, die het bijvoorbeeld makkelijk maken meerdere lijnen te combineren? Een zoektocht startte en eindigde toen ik een persbericht kreeg van het Italiaanse merk Bitossi. Ik was op slag verliefd!

Over Bitossi

Waar Toscane voor veel mensen gelijk staat aan prachtige natuur, pittoreske dorpjes, culturele steden, culinaire genieten en veel zon, heeft Toscane nog meer specialiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat hier enorm veel keramiek wordt geproduceerd? En de familie Bitossi doet dit al sinds 1921 in Montelupo. Bijzonder, want ze doen dit nog steeds op de ambachtelijke manier. Het resultaat: prachtig keramiek waar vakwerk vanaf spat.En enorm gewaardeerd, want in Toscane vind je zelfs een eigen Bitossi-museum. Waar genoeg te zien is, want de collectie kent inmiddels duizenden items.

Toch had ik nog nooit van dit prachtige merk gehoord. En nee, ik heb niet onder een steen gelegen; dit design merk blijkt relatief nieuw in Nederland en België. Hun lijn Bitossi Home is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd in ons kikkerlandje. Wat je in deze lijn kunt vinden? Uitgebreide serviezen met o.a. mokken, bekers, kopjes en ovenschotels. Ook bestek en glas en zelf keukenaccessoires (dienbladen, placemats, voorraadpotten) wordt geproduceerd in Montelupo. En mocht je jouw woonkamer ook een Bitossi-tintje willen geven dan zijn er nog kaarsen.

Mixen & matchen voor interieur leken

De Bitossi Home-collectie blijkt precies te zijn wat ik zocht. Want ze maken geweldig servies in tientallen lijnen. Het leuke van al deze lijnen is dat je ze ideaal met elkaar kunt combineren. Passen doet het praktisch altijd, zelfs als ik het mix. It’s a miracle! En dan hebben ze ook nog veel in mijn favoriete kleuren voor de nieuwe woon- en eetkamer: blauw, grijs en een klein beetje mint.

9x de leukste producten van Bitossi Home

Het is bijna onmogelijk een selectie te maken uit de mooiste producten van Bitossi Home. Kijkend naar alle kleuren uit de collectie van Bitossi Home zou ik trouwens elke week van kleur willen veranderen! Ik heb nu expres mijn eigen kleurenvoorkeur aangehouden, zodat je kunt zien hoe goed je kunt mixen & matchen, maar laat je hierdoor niet misleiden. Ook als je van paars, roze of geel houdt, zit je goed bij dit toffe merk.

Bitossi Home servies

1. De Sorbetto-lijn van Bitossi Home is een vrolijk gekleurde lijn van glimmende borden en schalen met een wit randje. Dit minten bord blijft mijn favoriet. Ook verkrijgbaar in o.a. lime, felblauw en paars.

2. Liefde op het eerste gezicht: deze blauwgrijze schaal uit de Twin-lijn. Naast deze grote ovenschaal zijn er ook kleine schalen verkrijgbaar. Leuk als crème brulée op de menukaart staat.

3. Na het zien van deze Spot-wijnglazen vind ik mijn eigen oude wijnglazen maar saai en oerdegelijk. Ook verkrijgbaar in geel, groen, rood, wit en grijs. En met bijpassende waterglazen.

4. Hebben: deze stijlvolle waterkaraf uit de Word-collection.

5. Klassiek Engels servies gaat echt wel samen met moderne borden. In elk geval als je dit Rose-bord aanschaft.

6. Af en toe wijkt Bitossi af van porselein. Met dit bamboe slabestek bijvoorbeeld. Er zijn ook koppen en schaaltjes van bamboe overigens.

7. Als online content marketeer bij een online reisbureau gaat mijn hart sneller kloppen van alle producten die maar een reistintje hebben. Toegegeven: ik ben nog niet in Milaan geweest, maar door de kleuren grijs en wit past dit pizza-bord perfect in mijn nieuwe interieur.

8. Bitossi staat ook stil bij het milieu. Deze Eco Can is gemaakt van 100% afbreekbaar materiaal. Door de slimme thermo-constructie is dit de ideale reisgenoot om in de auto het gewenste drankje óf heet te houden óf koud te houden. En ook nog eens supertof vormgegeven. Ook verkrijgbaar in toffe felle kleurtjes.

9. Klassiek & modern kamen samen in de Glamour-lijn. Deze ronde schaal is ook verkrijgbaar in andere pasteltinten, zoals geel, roze en natuurlijk – volgens de laatste trends – mint.

Waar kun je Bitossi Home kopen?

Online jouw servies aanschaffen kan bij Leeff.com. Maar je kunt ook bij Loods5 (I love it!) terecht om het servies te bekijken. Andere kleinere verkooppunten kun je vinden op de website van Bitossi Home.

Om kennis te maken met het servies kregen we van Bitossi enkele producten opgestuurd.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *