Hola! 9x Spaanse gerechten

Door  |  0 reacties

Spanje is en blijft een populair vakantieland voor ons Nederlanders. En hoewel de ‘Friet van Piet’ en ‘Kroket van Ed’ op iedere boulevard prima zaken doen, heeft Spanje zo veel lekkers uit eigen keuken te bieden. Wij zochten negen typisch Spaanse recepten  voor je bij elkaar.

Soms is het gewoon heerlijk om je weer even op vakantie te wanen. Maak eens een typisch gerecht dat je tijdens je Spaanse vakantie at. Nodig je vakantievrienden uit en haal herinneringen op. Lekker glaasje sangria erbij….

Spaanse gerechten

Smullen maar! 9x typisch Spaanse gerechten:

1. Dé Spaanse klassieker is en blijft natuurlijk Paella. Een heerlijk maar ook bewerkelijk gerecht. Probeer deze half-uurtje-paella eens.

2. Ooit meegemaakt dat je een hap soep nam om je vervolgens te realiseren dat de soep koud was? Dat heet in Spanje Gazpacho en is heerlijk op een warme zomeravond.

3. Haal jij wel eens van die typische Spaanse churros bij zo’n heerlijk geurend kraampje op straat? Leuk om nu dan eens zelf te maken!

4. Een typische Spaans eenpansgerecht is frittata. Oorspronkelijk ontstaan vanuit armoede is er niets armoedig aan te vinden. Heerlijk!

5. O boy, deze Gamba’s al Ajillo zijn echt smullen in het kwadraat. Broodje erbij… zo simpel maar zo lekker.

6. In Nederland noemen we het al snel een ‘pasteitje’ maar in Spanje heet het een empanada. Een heerlijk hapje waarmee je naar hartenlust  kunt variëren met de vulling.

7. tapas zijn enorm populair. En niet alleen in Spanje. Hier in Nederland houden we er ook fan. Wij verzamelden eerder al een heleboel recepten voor je.

8. Vis hoort ook absoluut bij Spanje. Zarzuela is een schotel van vis en zeevruchten. Hiermee maak je ongetwijfeld indruk op je gezin of visite.

9. creme Catalana lijkt veel op creme brulee maar heeft een vleugje kaneel en citroen. Een heerlijk Spaans dessert.

Kun je kiezen of lijken al deze Spaanse gerechten je lekker? Laat je vakantievrienden allemaal een gerecht bereiden om dan samen van te genieten!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *