Wie zoet is krijgt lekkers van de barbecue

Door  |  0 reacties

We barbecueën wat af met z’n allen tijdens de warme dagen in de zomer. En vaak is het toetje in de vorm van een ijsje. Ook lekker natuurlijk. Maar het kan ook anders. Kijk je mee naar deze zoete recepten voor de barbecue?

Bijkomend voordeel van toetjes van de barbecue is dat je ze vaak al, grotendeels, van te voren kunt voorbereiden. Wel zo ontspannen!

Zoete recepten barbecue

Alles over deze zoete recepten voor de barbecue

1. Gegrilde ananas van de barbecue. Lekker hapklaar ook aan zo’n spies. Bolletje ijs erbij en smullen maar van heerlijk zoet van de barbecue.

2. Alleen de omschrijving doet ons al het water in de mond lopen: peren gevuld met marsepein en Amaretto.

3. Uit de categorie ‘Plak maar op je heupen, maar oh wat lekker!’ vonden we deze campfire cones. Een ijshoorntje gevuld met allerlei lekkers als marshmallows, Rolo’s, banaan, frambozen, chocolade enzovoort. De warmte van de barbecue laat het spul samensmelten tot een goddelijk toetje.

4. Dronken bananen doen het ook altijd prima als afsluiter van een geslaagde barbecue. Althans, voor de volwassen gasten uiteraard…

5. Barbecue op het strand of in het park? Dan zijn marshmallows hét perfecte zoete recept van de barbecue. Voor de volwassenen kun je een fles Baileys meenemen voor een marshmallowdip.

6. En wat het ook altijd goed doet is zelf popcorn maken in zo’n speciale popcornpan voor boven het kampvuur (of de barbecue). Zorg voor allerlei verschillende toppings en iedereen is blij.

7. Aluminiumfolie pakketjes waar je warme kaneelappeltjes van de barbecue uit tevoorschijn haalt en die dan samen met een bol ijs en wat slagroom omtovert tot een goddelijk dessert. Lekker!

8. Deze campfire cakes zien er ook erg lekker uit toch? Sinaasappels gevuld met browniemix, cereals en caramel.

9. En tot slot zouden wij deze prachtige gegrilde perziken met balsamico en rozemarijn, samen met een lekker bol ijs en/of toef slagroom, ook zeker niet afslaan.

En, ben je om? Vanavond geen ijs maar een van deze negen zoete recepten van de barbecue?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *