Crime Top 100: een kijkje in de Nederlandse onderwereld

Door  |  1 reactie

Je hoeft maar met je ogen te knipperen of er is weer een grote crimineel in Amsterdam (of omgeving) omgelegd. Keer op keer een bewijs dat de Nederlandse onderwereld enorm groot is. Hoe groot daar kom je achter tijdens het lezen van het boek Crime Top 100.

Over Crime Top 100

Crime top 100, inzicht in de Nederlandse onderwereldWil je inzicht krijgen in de Nederlandse (en ook Belgische) onderwereld dan is het boek Crime Top 100 een goede start. Dit boek, dat redelijk opzienbarend genoemd kan worden, zet de 100 grootste criminelen uit Nederland en België sinds 1975 op een rij.

Honderden rechterlijke uitspraken en politiedossiers werden onder de loep genomen door een groep misdaadjournalisten. O.a Joris van der Aa, Hieke Hans, Wouter van Loon, Wim van de Pool, Joost van der Wegen en Timo van der Eng probeerden op deze manier een waarheidsgetrouwe top 100 samen te stellen.

Het resultaat? Een boek vol zware jongens, dode criminelen als John Mieremat, seriemoordernaars als Koos Hertogs en politieke moordenaars als Volkert van de Graaf. Uiteraard mogen Neerland’s topcriminelen Endstra en Holleeder ook niet ontbreken. Indrukwekkende portretten van criminelen die meer op hun kerfstok hebben dan je ooit gedacht had.

Maar het boek bevat ook interessante rubrieken als ‘Gangsterliefjes’, ‘Zo vader zo zoon’, ‘Crimenele kickboksers’, ‘Hoe liggen ze erbij’, ‘Vrouwenvleugel’ en ‘De moordenaar vermoord’. Hiermee is Crime Top 100 een must voor misdaadliefhebbers pur sang.

Crime Top 100: een must voor misdaadliefhebbers

Het boek reviewde ik in dit geval samen met mijn vriend Ferry, die misdaad-programma’s graag volgt. Als misdaadliefhebber wilde ik graag ook zijn mening weten. Waar hij normaal niet veel boeken leest, was dit boek binnen een paar dagen uit. Elke avond hoorde ik, die het boek nog moest lezen, nieuwe verhalen aan. Zijn meest verrassende quote? “Het is één grote familie, net de Tros”.

En dat klopt ook wel, als je de verhalen van de 100 criminelen die in dit boek worden genoemd achter elkaar leest,is er overal wel ergens een connecties. Is het niet omdat ze dezelfde vriendin hebben gehad, dan zaten ze wel op hetzelfde moment in de gevangenis. Niet zo verrassend dus dat al die moordpartijen aan elkaar gelinkt worden en veelal ook zijn. Het nieuws over weer een nieuwe moord in Amsterdam zal na het lezen van dit boek opeens een stuk interessanter worden…

Titel: Crime Top 100
Uitgever: Karakter Uitgevers
Prijs: € 19,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Ron

    21 juli 2015 at 16:24

    ik ben benieuwd, ik ga hem volgende week op vakantie lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *