De zomer op tafel: 92 zomer recepten om vrolijk van te worden

Door  |  0 reacties

Op zoek naar lekkere recepten geschikt voor een warme zomer? In het boek De zomer op tafel vind je 92 zomer recepten voor warme dagen. Voor iedere dag van juni, juli én augustus. Of gewoon in één van de andere maanden als je een zomergevoel wilt krijgen.

De zomer op tafel is een boek van Stéphane Reynaud, die zijn bekendheid dankt aan o.a. de boeken A propos bistro en de culinaire almanak 365 goede redenen om aan tafel te gaan. Zijn nieuwste boek vol zomer recepten is overigens een verzameling uit dit laatste boek, en een opvolger van o.a. De winter op tafel.

Wat je kunt verwachten van de zomer op tafel

Zomer receptenDe zomer op tafel is een uitgebreid kookboek met een dagkalender van 1 juni t/m 31 augustus. Voor elke dag is er een zomers recept gekozen. Uiteraard hoef je je niet aan deze volgorde te houden en zal Stéphane ook niet gepikeerd zijn als je tussendoor ook een keer een ander gerecht klaar maakt. Hij wil met deze zomer recepten enkel inspiratie bieden om ook van dit seizoen een culinair hoogtepunt te maken. Zomerse ingrediënten kun je namelijk op oneindig veel manieren toepassen, dat blijkt wel uit dit boek.

Je vindt in het boek een grote variatie aan recepten. Van vegetarisch tot de malse vleesgerechten, van recepten voor kaasliefhebbers tot superlekkere vis. Van klassieke recepten tot moderne variaties met een twist. Bij elke recept staat een duidelijke ingrediëntenlijst, een beknopte uitleg (wat kan, want het zijn veelal simpele recepten), een bereidingswijze en waar van toepassing handige tips en weetjes. Het boek is voorzien van mooie foto’s, zodat je weet naar welk ‘eindproduct’ je toewerkt.

Een selectie uit de zomer gerechten

Lauwwarme octopus, salade van penne met basilicum, auberginekaviaar, tartaar van goudbrasem, courgettegratin, gehaktballen met koriander, gebakken sepia met knoflook, zomerse voorjaarsrolletjes, tonijn met sauce vierge, terrine van eend, konijn met mosterd, kersen in rode wijn… Waar je ook van houdt, uit dit boek kun je genoeg zomer recepten vinden voor lange avonden in de tuin. Succes met kiezen!

Titel: Zomer op tafel
Auteur: Stéphane Reynaud
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 14,95

Bekijk Zomer op tafel op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *