Zomerse heerlijkheden: 9x frambozen recepten

Door  |  0 reacties

Eerder kwamen er al kersen, bramen, watermeloen, ananas en nectarines voorbij. Dit keer is de beurt aan frambozen. Dat prachtige, kwetsbare en overheerlijke zomerfruit. Wist je dat de framboos bij de rozenfamilie hoort? En dat behalve de roze/rode variant er ook gele bestaan?

Frambozen zijn heerlijk om zo te eten. Maar bij Like & Love (it!) houden we nu eenmaal van variatie dus zochten we negen frambozen recepten op. Kijk je mee?

Frambozen recepten

Alles over deze heerlijke frambozen recepten:

1. We beginnen gelijk met een ge-wel-dig toetje: frambozen witte chocolade mousse. Als je daar geen indruk mee maakt op je geliefde…

2. Deze rustieke frambozen citroen kwarktaart gaat hier vast en zeker op het to do-lijstje voor de keuken. Het is vakantie, dus lekker de tijd om te bakken.

3. Ohhhhh home made bonbons! Met een heerlijke frisse framboos als kern. En we noemen ze chocolate covered raspberries.

4. Met het warme weer van de laatste tijd is een lekkere frisse frambozensorbet een geweldige traktatie. Met dit eenvoudige recept lukt het vast.

5. Apple crumble kennen we al als een lekker dessert. Deze raspberry crumb bars zijn daar een heerlijke variatie op.

6. In het recept van de raspberry crumb bars wordt frambozenjam gebruikt. En ook die maak je natuurlijk zelf. Zelfgemaakt is hoe dan ook altijd lekkerder.

7. En daar is hij weer; de mojito! Dit keer met frambozen en wodka. Daar wordt mede-redactrice Laura vast blij van.

8. Liever geen alcohol? Dan is deze frambozen-7up-punch een geweldig alternatief. Kinderen vinden het vast een feestje om zo’n bijzonder drankje te krijgen.

9. Nog eentje voor het baklijstje: frambozen amandel scones. Die misstaan niet bij een zomerse high tea in de tuin.

Vanaf nu dus speuren naar frambozenstruiken en dan plukken wat er te plukken valt. Of je haalt ze gewoon op de lokale markt of bij de supermarkt. En dan aan de slag met deze geweldige frambozen recepten.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *