Dame blanche

Door  |  0 reacties

Op zoek naar een vermakelijke en humoristische thriller voor op een zonnige dag aan het strand of in de achtertuin? Check Dame blanche van de Nederlandse schrijver Elvin Post.

Waar Dame blanche over gaat

Dame blanche, elvin postTv-kokkin Jane Raimy lijkt het zo goed voor elkaar te hebben. Ze is 34 jaar en heeft meer geld op de bank staan dan welke leeftijdsgenoot, sterker nog: ze zou het de rest van haar leven rustig aan kunnen doen. Maar dat is niet Jane’s stijl, ze stort zich volledig op het werk. En echt niet alleen omdat het haar passie is, stiekem is Jane niet gelukkig.

Haar relatie is net op de klippen gelopen en ondanks stijgende kijkcijfers loopt het met de inhoud van haar televisieshow bepaald niet zoals ze wil. Met dank aan een eigenwijze regisseur. Er is echter meer, maar dat weet Jane niet. Jerry Lauper, een psychopathische ex-gevangene, is via de beeldbuis verliefd geworden op Jane. Hij doet er alles aan om haar te ontmoeten en te ontdekken of dat gevoel wederzijds is. Als dat maar goed gaat…

Wat wij vonden van Dame blanche

De schrijver van het boek, Elvin Post (1973), heeft al flink wat op zijn naam staan. Zijn eerste boek, Groene vrijdag, werd in 2004 bekroond met een Gouden Strop. En de filmrechten van het boek Vals beeld (2006) werden eerder verkocht aan de regisseur van Kruistocht in Spijkerbroek, nadat hij ook daarvoor een Gouden Strop én een Diamanten Kogel ontving. Ook zijn derde roman, Geboren verliezers (2008) kon rekenen op lovende recensies. In 2011 was daar Roomservice en ging hij er weer van door met een Diamanten Kogel.

Voor zijn nieuwste boek, Dame blanche, liet hij zich inspireren door de stalkers van Carice van Houten, Kate Bush en vele anderen. Het is verhelderend om het boek te lezen vanuit de slimme en charmante Jane, en aan de andere hand de eigenlijk oliedomme, psychopatische Jerry. Vermakelijk, eigenzinnig, een kleine dosis chicklit, een tikkeltje spannend en vooral humoristisch.

Titel: Dame blanche
Schrijver: Elvin Post
Uitgever: Ambo | Anthos
Prijs: € 19,99

Bekijk Dame blanche op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *